Ryzen 2600 ve GTX 1080 sistem PUBG'de düşük FPS sorunu

Samet Köroğlu

Hectopat
Arkadaşlar Gigabyte AB350M, Corsair 8GB 2400MHz DDR4, Asus Gtx 1080 Turbo, Ryzen 2600 bir bilgisayara sahibim. Fakat işlemciyi de OC'li kullanmama rağmen PUBG'de orta ayarlarda 70 - 90 FPS arası bir değer alıyorum. RAM single arkadaşlar. ASUS GPU TweakII ayarlarını da yaptım fakat değişmedi. Driverlarım güncel. Sizce FPS düşüklüğünü nasıl giderebilirim ?

Ramdan kaynaklandığını pek zannetmiyorum.
Pubg yi Ryzen 5 2600, rx 580 8gb ve 2x4(8)gb 2400 mhz ram ile denediğimde de aynı fpsleri aldım.
4*4(16)gb 2400 mhz ram kullandığım zamanda aynı fsp leri aldım belki 1 yada 2 fps fark etti.
Zaten ram kullanımı 6 ve 6,5 gb arasında idi.
Tek ve dual channelinda pubg de çok aşırı fps fark edeceğini zannetmiyorum ama ryzen işlemcileri daha yüksek mhz li ram ile kullandığınız zaman özellikle pubg de fps çok artıyor diye biliyorum. İnternette sanırım donanımarşivinin ram mhz leri ile ilgili oyun karşılaştırma videosunda görmüştüm en son.
Ssd kullanmıyorsan, bir şekilde tedarik edip oyunu ssd üzerinden çalıştırıp denemeni tavsiye ederim.
Katılmıyorum size, bunların hepsini bende denedim 8GB tek kanal 2400 MHz RAM ile (8x2)16GB RAM 2400 MHz ve (8x2)16GB 3000 MHz olarak. Her seferin de FPS değerlerim de artış ve akıcılıkta bariz bir artma oldu. İspatını da yaparım isterseniz.

Katılmıyorum size, bunların hepsini bende denedim 8GB tek kanal 2400 MHz RAM ile (8x2)16GB RAM 2400 MHz ve (8x2)16GB 3000 MHz olarak. Her seferin de FPS değerlerim de artış ve akıcılıkta bariz bir artma oldu. İspatını da yaparım isterseniz.
Merhabalar,
Yanlış anlaşılma olmasın ben pubg için 8gb ramin yetememesinden kaynaklı fps düşüşü ile bir alakası olmadığını söyledim.
Tek yada çift kanal bellek kullanımı, fpsi aşırı etkilemeyeceğini belirttim ama böyle bir test yapmadım.
2 gün önce 4x2(8)gb ve 4x4(16)gb ram testi yaptım fps değerleri değişmedi.
Yüksek mhz ram da fpsin artacağı yönünde hemfikiriz.

Merhabalar,
Yanlış anlaşılma olmasın ben pubg için 8gb ramin yetememesinden kaynaklı fps düşüşü ile bir alakası olmadığını söyledim.
Tek yada çift kanal bellek kullanımı, fpsi aşırı etkilemeyeceğini belirttim ama böyle bir test yapmadım.
2 gün önce 4x2(8)gb ve 4x4(16)gb ram testi yaptım fps değerleri değişmedi.
Yüksek mhz ram da fpsin artacağı yönünde hemfikiriz.
Ryzen 3-5-7 serisi işlemciler sadece tek ve çift kanal bellek desteklediği için 2x8 veya 4x4 arasında performans farkı oluşmaz.

Ryzen 3-5-7 serisi işlemciler sadece tek ve çift kanal bellek desteklediği için 2x8 veya 4x4 arasında performans farkı oluşmaz.
Merhabalar,
Hala anlatamıyorum sanırım ben 2x4 yada 4*4 performanstan bahsetmedim. 8 gb ile 16 gb ram arasındaki farktan bahsettim.
Pubg dede tek kanal ve çift kanal arasında çok aşırı fps fark etmez diye ifade etmiştim.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Artık sanhokta Ultra Full HD ayarlarda +120 FPS alıyorum. Sorun sürücüler yanlış yüklenmiş sanırsam. RAM'ı 8x2 2400 MHz kullanıyorum. Bilgisayara format atmanız ve sürücüleri düzgün bir biçimde kuramanız sorunu halledeceğini düşünüyorum. Tabi 8 GB RAM yerine 8x2 Dual Channel kullanmanın da farkını gördüm. RAM'ı Dual Channel yapıp bilgisayara format atıp sürücüleri düzgün bir şekilde kurmanız problemi çözecektir.

Bende de 1080 var Ryzen 1600X ile aynı değerleri alıyorum. Sebebi sanırım RAM bende de 8 GB RAM var Dual Channel'da 20-30 FPS arttırıyor.

Evet ramınızın Dual Channel olmamasının büyük etkisi var ama format atıp sürücüleri düzgün biçimde kurarsanız sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar Gigabyte AB350M, Corsair 8GB 2400MHz DDR4, Asus Gtx 1080 Turbo, Ryzen 2600 bir bilgisayara sahibim. Fakat işlemciyi de OC'li kullanmama rağmen PUBG'de orta ayarlarda 70 - 90 FPS arası bir değer alıyorum. RAM single arkadaşlar. ASUS GPU TweakII ayarlarını da yaptım fakat değişmedi. Driverlarım güncel. Sizce FPS düşüklüğünü nasıl giderebilirim ?
hocam 1080 kartı 1080pikselde oynayamazsın dsr açarsan ekran kartı darboğazın kalkar ama fps yine düşer ama darboğazdan donmadan kurtulursun. Onun dışında 1440piksel alarak tam peformansı sağlayabilirsin ekranın pikseli karşılamıyor bu yüzden de tam çalışmıyor kart ama dsr çarpanını açtıgın vakit anlayacaksın ki tam performansa geliyor 1440pde ama fps yine yükselmeyecek düşecek çünkü çarpan açıyosun destekliyor sadece. Lobide %97 kullanım görerek 500fps bile alıyorsun oyuna girince kart kullanımı hemen %25-45 e iniyor buda rahatsız edici arada donma bile yaşarsın :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı