Ryzen 2600 ve RTX 2080 sistem toplama

• Konuyu başlatan Alonly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 72
  • Görüntüleme 6.079
Arkadaşlar r5 2600x ile r7 2700x arasında çok fazla performans farkı yok ben neden 1000 tl fazla veriyorum işlemciye. Ayrıca ileride işlemciyi upgrade edeceğim deniştim o yüzden de anakartı yüksek seçtim. Ben mi anlatamıyorum yoksa ben mi yanlış anlıyor ve değerlendiriyorum bilemedim. 3. nesil amd işlemciler hatta 4. nesiller çıkınca upgrade edeceğim işlemciyi. Benim için 2022 yılını bulur sanırım belki daha erken upgrade ederim fiyatlarına göre artık.

Render konusunda bilgim yok, işlemci ve SSD önemli dendiği için ve işlemlerinizde 2600X ne kadar verimli olacak bilemediğim için işlemciden düşmemeye çalıştığım 2 sistem paylaştım birinde RTX 2080 diğerinde RTX 2070 ve monitör var. İşlemciden kısılmış haliyle de RTX 2080 ve monitörün sıkıştırılabildiği bir sistem çıkacağını düşünmediğim için işlemci için risk almaya değmeyeceğini düşündüm.
İleride işlemci değiştireceğiniz için bugün hiç bir işinize yaramayacak bir sistem paylaşımı da çok doğru olmayacak kanısındayım. 250 GB SSD işinize yaramayacak, 2600X işinize yaramayacaksa ileride işlemci değiştirene kadar sistem sizi huzursuz mu edecek bilemiyorum.
Ayrıca paylaştığınız liste işlemci düşülmüş olduğu halde söylediğiniz bütçenin çok üzerinde.

Ekran kartını rtx 2070 yapıp artanı monitöre yatırmaya karar verdim. izlediğim İncelemelere göre r5 2600x pişman edecek bir işlemci değil. Eğer yanlışsam düzeltin beni lütfen. Ssd konusunda benim işimi görecektir çünkü hızlı olması yeterli benim için. Fazlaca depolama alanına sahibim ayrıca ssdyi depolama anlamında verimli kullanmaya çalışırım. Anakart olarak hangisi daha ileriye dönük bir yatırım olur sizce?

Toplamda 12.850 TL tutuyor. Sizin paylaştığınız listedeki bütçe geçerli ise hala 2600X değiştirilip yerine 2700X eklenebiliyor ki bu durumda bile sizin listedeki bütçeyi bulmuyor. O şekilde toplam 13.620 TL oluyor.
RYZEN 5 2600X = 1509 TL
MSI X470 GAMING PLUS = 960 TL
CORSAIR VENGEANCE LPX RED (2x8GB) 3200Mhz = 881 TL
GIGABYTE RTX 2080 WINDFORCE = 5.478 TL
Samsung 860 EVO 500GB = 574 TL
SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200RPM = 268 TL
Phanteks Eclipse P350X = 436 TL
FSP HYDRO 700W AKTIF PFC 80+ BRONZE = 462 TL
Samsung LC27JG50QQMXUF 27 = 2.283 TL

Ben zaten o şekilde bir sistem paylaşımı yaptım, işlemci olarak 2700X den fedakarlık yapılmamış olmasına rağmen bütçenizi aşmayan ve monitörü de olan bir sistem.
Ben bana verdiğiniz bilgiler ve bütçe doğrultusunda alabileceğiniz en iyi sistemi almanız derdindeyim, yazdıklarınızı okuyorum fakat sistem listelemek zaman alabiliyor, mesaim olmayan oyun oynayabilecekken oturup yaptığım bir şey bu.
Verdiğiniz bütçeye sığdırabildiğim sürece 2070 yerine 2080 kullandığım için özür dileyecek halim yok.
Buyrun işlemci olarak 2600X kullanılmış, ekran kartı 2070 olarak değiştirilmiş, anakartı x470 yapılmış, SSD si her ihtimale karşı 500 GB olarak bırakılmış 11.300 TL tutarında bir sistem.
RYZEN 5 2600X = 1509 TL
MSI X470 GAMING PLUS = 960 TL
CORSAIR VENGEANCE LPX RED (2x8GB) 3200Mhz = 881 TL
MSI GeForce RTX 2070 Armor = 3.930 TL
Samsung 860 EVO 500GB = 574 TL
SEAGATE BARRACUDA 1 TB 7200RPM = 268 TL
Phanteks Eclipse P350X = 436 TL
FSP HYDRO 700W AKTIF PFC 80+ BRONZE = 462 TL
Samsung LC27JG50QQMXUF 27 = 2.283 TL
Ne hali varsa görsün şeklinde, işinize yarayıp yaramayacağını bilmediğim sistem paylaşımı yapmak kolay. Çata pat listelenir, siz alır can çekişirsiniz ben hayatıma devam ederim.

Son düzenleme:
Haklısınız yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Biraz parayı yanlış harcamaktan korkuyorum o yüzden onun baskısı var üstümde. Tam aksine ben özür dilerim.

Bütçeniz dahilinde 2700X alınabiliyorsa ileride zaten değiştireceğim diye 2600X almanın bir mantığı yok. Bu benim şahsi fikrim, doğruluğu tartışılır. Listelediğim sistemleri de doğal olarak kendi bakış açım doğrultusunda ve üstüne basa basa tekrar söylüyorum bütçeniz dahilinde paylaşıyorum.
Alınan sistem ne kadar uzun süre değişim istemezse, o kadar düzgün bir iş çıkarılmış demektir çünkü değişim işleri hem masraflı hem de risklidir, ben güvenmedim güvenmiyorum dolayısı ile de bundan kaçındığım listeler sunuyorum.
Israrla 2600X olsun derseniz, ekran kartı 2070 olsun derseniz liste yukarıda. Hatta bakış açinızın her değiştiğinde oluşturduğum listelerde yukarıda bir yerlerde.

Upgrade etme imkanım varsa benim bunu neden ileriki yıllarda kullanmayalım. (2022 yılı mesela) Ayrıca işlemciden kısıp ekran kartına para vermek istiyordum aslına bakarsanız işlemciden de o kadar kısmış olmuyorum. R5 2600x ile 2700x arasındaki performans farkına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 2080 alırsam bu sefer monitöre para ayıramıyorum. 2070 seçip monitöre de para yatırmak daha mantıklı geldi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı