Ryzen 2600 ve RX 570 sistem toplama

Siz Hangisini Seçerdiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    26

Technokurt

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar gelecek günlerde bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Seçtiğim parçalar fiyat çerçevesinde uygun mudur yani aşırıya kaçıp kaçmamış mıyım bunları cevaplamanızı bekliyorum.
  • Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3200mhz = 1058 TL
  • Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 570 4GB 256Bit GDDR5 = 1023 TL
  • AMD Ryzen 5 2600 (2.Nesil) 3.4GHz = 1219 TL
  • MSI AMD B450 GAMING PLUS 3200 mhz = 688 TL
  • XIGMATEK mid Tower 650W 80+ Gaming Astro = 699 TL
  • Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM 64 MB SATA = 250 TL
Sistem parçaları olarak bunları düşündüm. SSD koymadım çünkü şu an elimde Samsung 860 Evo SSD Sata 250GB modeli bulunmakta. Toplam fiyat 4900-5000 TL gibi bir şey oluyor. Seçtiğim RAM'ler AMD işlemci seçtiğim için 4x2 değiş 8x2 yapmak istedim. Performansı çok arttırır mı yoksa saçma mı olmuş? Monitör tavsiyesi yapabilir misiniz? Monitöre sahip değilim. İlk kez PC toplayacağım. Kafamda bir monitör var ama iyi mi kötü mü yoksa bu fiyatta bana göre daha iyi monitörler var mı bilmediğim için size soruyorum: VIEWSONIC VX2476-SMHD 23.8" Full HD IPS Panel 4ms = 900 TL

Monitör böyle bir şey. Onun dışında önereceğiniz monitör bu fiyat aralığında olması lazım. IPS bir panel seçmemin sebebi oyunlarda ve filmlerde renklerin daha canlı ve doğal gözükmesidir. Assassin's Creed gibi oyunlar oynadığım için ms (mili saniye) benim için çok önemli değil. Bu yüzden IPS panel bir monitör önerirseniz iyi olabilir.

En son olarak seçtiğim parçalarda saçmalamış mıyım yoksa bu fiyat çerçevesinde çok mu pahalı olduğunu belirtirseniz sevinirim. Son bir isteğim daha var o daBu videoda başlıktan da belli olarak Ultradaki En İyi Parçalar deniyor. Bu fps değerleri doğru mudur ve rx 570 4gb modeli bu sistem için düşük müdür?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kafama takılan bir sorum daha var. Birisinden duydum RX serisi video çeviremiyormuş. Bu doğru mudur? Bu parçalardan en az birini kullanan biri memnun mu değil mi diye belirtirse sevinirim. Anakart seçimimden şüpheliyim. Anakart da tavsiye ederseniz sevinirim. Anakart MSI markası olsun ve Mystic Light uygulamasını kullanabileyim.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler. :p

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i 8 GB yapıp ekran kartını RX580 yapmanızı tavsiye ederim.Dediğiniz gibi o kart sisteme birazcık düsük kalmıs. Genel olarak sisteminiz güzel. Online FPS tarzı oyunlara başlamayacaksan monitörün de güzel. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Aynı sistemi kullanıyorum sadece RAM 8 GB, Çok memnunum PUBG de 1080p düşük ayarlarda 90-100 arası FPS alıyorum. Bütçen varsa RX580 al derim, Ama bütçeni zorlayacak ise hiç düşünme direk al derim.

RAM'i 8 GB yapıp ekran kartını RX580 yapmanızı tavsiye ederim.Dediğiniz gibi o kart sisteme birazcık düsük kalmıs. Genel olarak sisteminiz güzel. Online FPS tarzı oyunlara başlamayacaksan monitörün de güzel. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
Cevabınız için teşekkür ederim. Araştırmalarımın sonucu 8 GB RAM'in güncel oyunlarda bazen yetmediğini ve FPS düşüşlerinin olduğuna şahit oldum. Ryzen işlemcilerde RAM'lerin 8 ya da 16 GB olması bir üst ekran kartına geçmiş gibi etkiliyor diye biliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoları inceleyip bana geri cevap yazabilir misiniz? 16 GB RAM varken sanki performans daha iyi gibi gözüküyor. Rx 570 4GB ile Rx 580 4GB modelleri arasında RAM kadar fark yok gibi.

Açıkçası ben bu sistemi toplarken RGB konusu üzerinde de düşündüğüm için ve şuan ki 3000 MHz RAM'lerin (Kingston gibi kaliteli RAM'lerin) 16 GB sinin 900 TL olduğunu gördüm. Yine de dediğiniz şeyi düşünüp öyle toplayacağım. RX 580'in kaç GB'lik modelini önerirsiniz? Diğer sorularımıd a cevaplayabilirseniz sevinirim.
Aynı sistemi kullanıyorum sadece RAM 8 GB, Çok memnunum PUBG de 1080p düşük ayarlarda 90-100 arası FPS alıyorum. Bütçen varsa RX580 al derim, Ama bütçeni zorlayacak ise hiç düşünme direk al derim.
Cevabın için sağ ol. Bütçemi zorlamaya çalışabilirim ama pek sanmıyorum.

8GB RAM size ani FPS düşüşü yaşatıyor mu? Kafama takılan soru bu. 8GB 3000 MHz Kingston RAM mi yoksa 16 GB RGB 3200 MHz Corsair RAM mi?

Rx580 4 GB modelini öneririm. Hayır ben bütün oyunlari ultrada oynamak istiyorum diyorsaniz 8 GB daha iyi gelir size. Ryzen sistemlerde çift kanal bellek kullanımı gerçekten de olumlu sonuçlar veriyor. Lakin yeni çıkan çoğu oyun 8 GB RAM kullanmiyor. Ama RAM'i 16 yaparsan oyunlarda yediğin droplari yemezsin.

Ben bunu alırdım, geliştirmeye pek açık olmasa da, en az 5 sene götürür.
Screenshot_20190121-195510.jpg

Rx580 4 GB modelini öneririm. Hayır ben bütün oyunlari ultrada oynamak istiyorum diyorsaniz 8 GB daha iyi gelir size. Ryzen sistemlerde çift kanal bellek kullanımı gerçekten de olumlu sonuçlar veriyor. Lakin yeni çıkan çoğu oyun 8 GB RAM kullanmiyor. Ama RAM'i 16 yaparsan oyunlarda yediğin droplari yemezsin.

Cevabınız için teşekkürler. Benim amacım oyunlarda ultrada 60 FPS almak değil. 35 FPS'de alsam sıkıntı olmaz. Rx 570 4 GB ultra ayarlarda 35-40 FPS arası oynatır mı? Ya da Corsair'in Vengeance 8 GB RGB olmayanı 3000 MHz RAM'ini önerir misiniz?

Bu RAM 350 TL diye gördüm. benim seçtiğim 16 GB'lik 1050 TL arada 700 TL fark var ve şu an fark ettim RGB olmazsa eğer 24 GB RAM'i aynı fiyata alabiliyor muşum. Sizce ne yapmalıyım?
Monitör ve kasa için ayırdığınız toplam bütçe ne kadar?
En fazla 1600 TL.

PSU(600W +80 fazlasıyla yetecektir)'dan 200tl, anakarttan(Gene B450M soketli başka bir anakart) da 100TL kısabilirsin. Neredeyse hiçbir fark yaratmayacaktır. 300TL'ye iyi bir soğutmaya ya da Monitöre yönlendirebilirsin. Bu arada üstteki anketi görmemiş olayım.
Ben bunu alırdım, geliştirmeye pek açık olmasa da, en az 5 sene götürür. Eki Görüntüle 362182
500TL daha ekleyip RTX 2060 + R5 2600 kombosu yapmak daha mantıklı.

Bir şey sormam gerekiyor. Rx 580 8 GB modeline 8 GB RAM takabilir miyim? Eğer takabilirsem RX 580 8 GB modeli 8 GB RAM ile vs RX 570 4 GB modeli 16 GB RAM ile hangisi daha fazla performans verir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı