Ryzen 2600 ve RX 580 Sistem Toplama

ArdaOz82

Hectopat
Arkadaşlar şu şekilde bir bilgisayar topladım. Ancak bütçemi aştı. Aşırı performans düşüşü yaşamadan ne yaparak bu bilgisayarı 5000 TL'ye indirebilirim?

Mükemmel pc.png
Mükemmel pc.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını 1060'a düşür. 2500TL RX580'e vermek saçma. Kasadan kısabilirsin. Düşük fiyatlarda iyi kasalar da var. Sisteme sonradan ekleme yapacaksan SSD'yi sonradan alabilirsin.
Sinerji'de 1060 ile RX580 aynı fiyatta gözüküyor. Kasayı böyle seçtim çünkü ekstradan psu almamı engelliyor diye düşündüm. Sonradan eklemeyi aslında düşünebilirim.

Bütçe sorunu yaşayanların SSD almasını anlamıyorum. SSDyi sil. Ram'ı 8GB yap. Oyun bilgisayarı için topladıysan en azından 8GB bu seneyi çıkarır. 16GB isteyen oyun daha çıkmadı. İşlemciyi Ryzen 3 1200 yapman darboğaz yaşatmayacaktır. Ekran kartını GTX 1060 yap. GTX 1060, RX580'e göre daha çok öneriliyor. Ayrıca 100-150TL fiyatını azaltacaktır.

Sitelerde bayram indirimi olmuşken fazla performans kaybı yaşamadan 5000₺'ye güzel bir sistem toplanabilir. Eğer farklı sitelerden toplayıp montajını yapmayı kabul ediyorsan bir sistem toplayabilirim.

Sitelerde bayram indirimi olmuşken fazla performans kaybı yaşamadan 5000₺'ye güzel bir sistem toplanabilir. Eğer farklı sitelerden toplayıp montajını yapmayı kabul ediyorsan bir sistem toplayabilirim.
Montajlı gönderirlerse iyi olur çünkü parça birleştirmede hiçbir bilgim yok. Ama toplarsan sevinirim. Ancak intel kullanma lütfen.
Bütçe sorunu yaşayanların SSD almasını anlamıyorum. SSDyi sil. Ram'ı 8GB yap. Oyun bilgisayarı için topladıysan en azından 8GB bu seneyi çıkarır. 16GB isteyen oyun daha çıkmadı. İşlemciyi Ryzen 3 1200 yapman darboğaz yaşatmayacaktır. Ekran kartını GTX 1060 yap. GTX 1060, RX580'e göre daha çok öneriliyor. Ayrıca 100-150TL fiyatını azaltacaktır.
Zaten 8gb alacaktım ama ryzen işlemciler çift kanalda daha yüksek performans veriyormuş diye öğrendim. Ryzen 3 1200 e kadar düşürmem en kötü Ryzen 5 1600 yaparım diye düşünüyorum. Evet gtx 1060 yapıcam gibi gözüküyor.

Montajlı gönderirlerse iyi olur çünkü parça birleştirmede hiçbir bilgim yok. Ama toplarsan sevinirim. Ancak intel kullanma lütfen.

Zaten 8gb alacaktım ama ryzen işlemciler çift kanalda daha yüksek performans veriyormuş diye öğrendim. Ryzen 3 1200 e kadar düşürmem en kötü Ryzen 5 1600 yaparım diye düşünüyorum. Evet gtx 1060 yapıcam gibi gözüküyor.
Tamam o zaman 4x2 bellek tercih et.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı