Ryzen 2600 ve RX 580 sistem toplama

Mithrilogy

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye.
Daha fazla  
Meslek
İşletmeci
Selamlar herkese, bir süredir yeni toplamak istediğim bilgisayar için araştırma yapmaktayım, Intel ve Nvidia ürünlerine biraz aşinayım fakat AMD'li sistemleri neredeyse hiç bilmiyorum. Sizlerden altta bıraktığım sistem hakkında bilgi almak istiyorum. Yıllardır AMD'li sistemlerin aşırı ısınıp performans düşüklüğü yaşattığını duyuyordum fakat bu durum hala geçerli mi? Sistem:
  • AMD Ryzen 5 2600 İşlemci
  • Gigabyte B450M Anakart
  • Corsair Vengeance LPX 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah RAM (ileride bir tane daha 8 GB alacağım)
  • Sapphire Pulse OC Radeon RX 580 8GB GDDR5 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
  • Gamepower ARES Gaming 3x120mm Kırmızı Led Fanlı Şeffaf Akrilik Yan Panel Mid ATX Kasa
  • Gamepower GM-600 APFC 14cm 80+ Bronze 600W Psu
  • James Donkey JD240 240GB 3D Nand 2.5 SSD
  • Elimde zaten hali hazırda kullanmadığım 1TB ve 2TB HDD bulunmakta, onları kullanacağım.

Bu sistem hakkında beni aydınlatırsanız çok sevinirim, sistem ortalama 3700-800 TL civarı, buna göre Intel-Nvidia'lı sistem var ise onu da düşünmek istiyorum.

AMD nVidia'ya göre biraz daha fazla ısınır ancak o daha çok eskilerde kaldı. Artık genelde en fazla 75 derece civarında oluyor. Her ne kadar VRAM konusunda beni üzse de RTX 2060 almanız daha iyi olur. Ancak bütçeniz kısıtlıysa RX 590 alın hem RX 580'e göre bariz şekilde daha iyi hem de arada 200 TL civarı fark var. Öbür parçalar gayet uyumlu ancak mayıs ayında Ryzen 5 3600 çıkacak. O ise 2600'den daha ucuz olacak daha az güç tüketecek hem de 8 çekirdek 16 izlek olacak deniyor. Sistemi almanız hemen şimdi gerekmiyorsa bence bekleyin eğer RX 590 kullanırsanız 650-700 watt Power Supply öneririm. Bir de PSU markasını değiştirin önerilerim şunlar;
Sharkoon, Corsair, Thermaltake, NZXT, Evga, Cooler Master, FSP gibi markalardır.

Son düzenleme:
Kasa ve PSU'yu güvenilir markalardan tercih edin. RAM'i de 2x4GB yapın. AMD'nin ısınma sorunu yok.

Ortalama olarak 4000 TL civarında bir bütçem bulunmakta, buna göre fiyat/performans kasası toplamak istiyorum. Zaman'dan yana sıkıntım yok fakat en geç Haziran ayı'na kadar alacağım. Sizden rica etsem bana mümkünse nVidia tabanlı bir PC önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Yurtdışından alır mısınız yoksa Türkiye'den mi olmalı?

Gamepower ve James Donkey tercih etmeyin, güvenilir markalara yönelin.

İfadeler: paL
Ellerimle topladığım sistem, maliyetleri inceleyebilirsiniz. Aradığınız fiyatta ve uygunlukta, sadece toplaması kalıyor. Maliyeti bana 4200 civarıydı, monitör ile 4750ye kapattım. Ayrıca satın alacağında yukkoya da bakmanı öneririm. Satın alacağın gün yukkoya üye olursan indirim çeki veriyor 3 tane, ben Sapphire Nitro+ RX 580 8GB'ı 1395'e kapattım çok ucuza denk geldi. Adata SSD 480 gb ise 363tl'ye geldi. Fiyatlar değişmiş olabilir kurdan ötürü daha en minimum fiyattan Distribütor garantili bunları buldum.

Böyle sistem al dostum HDD var elinde SSD al diyeceğim ama parçaları kötü alacaksın en mantıklısı HDD'ye kur WİNDOWS'u şimdilik eline para geçince SSD al temiz kurulumla kur WİNDOWS'unu tavsiyem böyledir ki senin gösterdiğin KASA, PSU, SSD seni yarı yolda bırakmaya hazır parçalar özellikle PSU aniden sistemini yakabilir.

Bence SSD almaya ilk başta gerek yok sonra bir ara alırsın ama RX 590 varken RX 580 almak mantıksız olur. Bir sistem hazırladım umarım beğenirsin. Bu arada RX 590 ve RX 580 arasında önemli oyun performans farkı var.
Sistem bu kadar toplam fiyatı ise şuan 4108,04 TL bütçeyi biraz zorlar ama RX 590 almamak da olmaz o bütçeye nVidia sisteme zar zor GTX 1060 koyarsın. Ama eğer bütçeyi zorlamasın diyorsan RX 580 alabilirsin link de atayım.
Kasa ve PSU'yu güvenilir markalardan tercih edin. RAM'i de 2x4GB yapın. AMD'nin ısınma sorunu yok.
Yıl olmuş kaç 16GB RAM kullanacak belki daha sonra upgrade yapması gerekecek hala 2x4 GB RAM yapın diyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…