Ryzen 2600X Pin Kırığı

İşinin hakkını veren bir bilgisayarcı bulabilirsen çözülmeyecek bir durum değil gibi sanki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İstanbul'da önerdiğin bir yer var mı hocam ?

Telefon tamircisine yaptırabilirsin ama önce eski bir amd işlemci bulmalısın ondaki pini sıcak hava tabancası ile söküp senin işlemciye aktaracak kalem havya ile olacak iş değil o. BGA kalıp çeken bilgisayarcı içinde basit bir işlem hemen yapıp verirler.

Yazıcıoğlu İş Hanındaki Tekno Tec dükkanında işlemci kırığını yaptırdım fakat sorun hala devam etmekte. İşlemcide görünürde herhangi bir kırık veya eğilme yok acaba taktığı pin ile alakalı bir sorun mu var ? Bütün seçenekleri eledim ya usta pini yapamadı ya da anakartın işlemci soketinde bir sorun var. Sorunun hangisinden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim ?

Yazıcıoğlu İş Hanındaki Tekno Tec dükkanında işlemci kırığını yaptırdım fakat sorun hala devam etmekte. İşlemcide görünürde herhangi bir kırık veya eğilme yok acaba taktığı pin ile alakalı bir sorun mu var ? Bütün seçenekleri eledim ya usta pini yapamadı ya da anakartın işlemci soketinde bir sorun var. Sorunun hangisinden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim ?
Başka bir anakart ile denemiz gerekiyor. Aklıma başka birşey gelmiyor.

Sorun kendi kendine çözüldü birkaç gün önce. Yeni pin anca mı oturdu ne oldu hiçbir fikrim yok, ne MHz ne de donanıma ayrılmış ram sorunu yok.

Dosya Ekleri

• 233.png
    233.png
    19,5 KB · Görüntüleme: 139
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı