Lehim bende de var aslında ama pin düştükten sonra kayıplara karıştı, bulamadım Ama yinede o riski almazdım herhalde. Çok küçük bir nokta çünkü, lehimlemek sıkıntı olur gibi
Telefon tamircisine yaptırabilirsin ama önce eski bir amd işlemci bulmalısın ondaki pini sıcak hava tabancası ile söküp senin işlemciye aktaracak kalem havya ile olacak iş değil o. BGA kalıp çeken bilgisayarcı içinde basit bir işlem hemen yapıp verirler.
Yazıcıoğlu İş Hanındaki Tekno Tec dükkanında işlemci kırığını yaptırdım fakat sorun hala devam etmekte. İşlemcide görünürde herhangi bir kırık veya eğilme yok acaba taktığı pin ile alakalı bir sorun mu var ? Bütün seçenekleri eledim ya usta pini yapamadı ya da anakartın işlemci soketinde bir sorun var. Sorunun hangisinden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim ?
Yazıcıoğlu İş Hanındaki Tekno Tec dükkanında işlemci kırığını yaptırdım fakat sorun hala devam etmekte. İşlemcide görünürde herhangi bir kırık veya eğilme yok acaba taktığı pin ile alakalı bir sorun mu var ? Bütün seçenekleri eledim ya usta pini yapamadı ya da anakartın işlemci soketinde bir sorun var. Sorunun hangisinden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim ?