Ryzen 2600X RX 570 sistem yükseltilmeli mi yeni sistem mi alınmalı?

MaximTR

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, başlıktaki gibi şu an icin kararsız kaldım.

Sistemi güncelleme yoluna gitsem sadece işlemci ve ekran kartı alsam yeni sistem fiyatına yaklaşıyor.

Hazır sistem alsam bu sefer butçeme uygun sistemlerde en az 1 parcası yetersiz koyuluyor.
Boyle olunca ise almışken iyisi olsun deyip fiyatı şişiriyoruz F/P işinden iyice uzaklaşıyoruz.

Sistem.
İşlemci: Ryzen 2600X.
Anakart: Gigabyte X370M.
Ekran kartı: 4 GB RX 570.
RAM: 16 GB.
PSU: Corsair VS650.

Güncelleme yoluna gidersem degişmesi gereken parçalar şunlar.
İşlemci.
Ekran kartı.
RAM(daha hizli ve daha fazla RAM )
Kasa( Dark N10 sogutması yetersiz)

Yeni sistem alma yoluna gidersem.
AMD ekran kartından bıktım(sıcaklık başlıca sorun) o yüzden NVIDIA ekran kartı düşünüyorum.

İşlemci konusunda ileriye donuk oldugu icin AMD AM5 soket mantıklı geliyor.

Bütçem şu an için 30k bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Sizin fikriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyim?

Peşin fiyatına taksitlendirme imkanı bulursam 40 k civarına çıkabilirim ama bu kesin degil banka ile görüşmem gerekiyor.
İyi günler.

Anakartin fena değil. Sistemi komple satmak ile uğraşmak istemiyorsan güzel bir işlemci ve ekran kartı alırsan fena olmaz. Sistemi komple satmakla uğraşırım diyorsan AM5 sisteme geçmen iyi olur.

Anakartin fena değil. Sistemi komple satmak ile uğraşmak istemiyorsan güzel bir işlemci ve ekran kartı alırsan fena olmaz. Sistemi komple satmakla uğraşırım diyorsan AM5 sisteme geçmen iyi olur.
Düz X370 yazmisim ama baktımda anakart buymuş AX370M, guncelleme yoluna gidersem oc yapmadan butun am4 işlemcilerini sorunsuz kullandirir sanirim o konuda sorun cikmaz diye dusunuyorum.

Yukseltme aslında yapılabilir ama pandemi sonrası parça almak cidden şişirme fiyatlar ile mantıksız gibi duruyor.
Yukseltme yaparsam 5600 ve ikinci el temiz 3060 alıp minimum maliyet ile geçmek daha mantikli gibi geliyor.

@MaximTR
Amacınız 1080p oyunculuk ve fazla para harcamamak ise R5 5600 ve RTX 4060 alıp bu sistem ile devam edebilirsiniz.
Bu ikiliyi alırsanız 14708 TL'ye geliyor. İşlemciniz ve ekran kartınız ne kadar eder bilmiyorum ama sattığınızı düşünürsek 11 bin TL'ye falan yükseltmiş olursunuz tahmini olarak.
Mevcut RAM kaç MHz? Neden değiştirmek istiyorsunuz?

@MaximTR
Amacınız 1080p oyunculuk ve fazla para harcamamak ise R5 5600 ve RTX 4060 alıp bu sistem ile devam edebilirsiniz.
Bu ikiliyi alırsanız 14708 TL'ye geliyor. İşlemciniz ve ekran kartınız ne kadar eder bilmiyorum ama sattığınızı düşünürsek 11 bin TL'ye falan yükseltmiş olursunuz tahmini olarak.
Mevcut RAM kaç MHz? Neden değiştirmek istiyorsunuz?
Cevap için teşekkür ederim.
Evet 1080p üzerine geçmeyi düşünmüyorum.

Şuan ki sistemim de , Genel Kullanım + Unity Üzerinde oyun geliştirme + Oyun şeklinde, yeni sistemde aynı olacak.

Ramleri neden degiştirmek istiyorum peki.

Ben bu sistemi dizerken yanlış hatırlamıyorsam Ram konsunda dunya çapında bir kriz vardı ve aşırı pahalıydı diye hatırlıyorum bu sebeple Kingston 8GB 2133 Mhz ram ile sistemi kurmuş bir süre sonra 8 gb daha 3000 yada 3200 mhz Gskill ram alarak dual yaptım 16 gb oldu ama 2133 mhz de calışıyor.
Ekran kartının alındıgı zaman da bile giriş seviyesi olması ve çok az oyun oynamam yüzünden degisiklik yapma ihtiyacı duymadım

Ancak suan 16 ram yetmiyor o yüzden 32 gb yapmayı düsünüyorum zaten 4 tane Ram slotum mevcut
Anakartın destek kısmında
DDR4 3200(O.C.) yazıyor.
Bu hızın üsutüne çıkamıyorum sanırım.
Önerdiginiz parçalar ile sistemimi güncellersem Dual yada Quad channel hangisini bana en uygun ise 32 gb rame cikmayı düsünuyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı