Ryzen 2600X sistem Overclock ayarları

chiatte

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

MSI X470 Gaming Plus üzerinden işlemci ve RAM'e daha sonra da Afterburner üzerinden ekran kartına OC yapmak istedim. Bu konuda hayli acemiyim, 3.6 olan işlemciyi 3.8 GHz yaptım. RAM MHz'yi 2933'e getirdim ve ekran kartına da clock speed +75 memory speed +300 yaptım. Fakat Heaven benchmarkta bazı takılmalar oldu ve 2560x1440p'de 2278 puan alabildi. Sizce sonuçlar normal mi? İşlemcideki Stock fanla OC yapmalı mıyım? İşlemci ve RAM voltajları ne olmalı? Şu an tüm OC'leri geri aldım bu sefer de score 2100 küsürlere geldi. Sizce değer mi? En azından RAM'i 2933'e getirip voltaj ayarı yapmadan devam etsem sorun olur mu? Teşekkürler.

Sistem;
Ryzen 2600x
Asus Strix 1070 Ti.
MSI X470 gaming plus
Corsair LPX 3000 MHz.
DELL 144 Hz 2K GSYNC monitör.
NZXT H500 kasa.

Ana kart O.C. işlemi için uygun fakat stok soğutucusu ile olacak bir iş değil. Zaten senin çıktığın değer çok yüksek bir değer değil ama anlık kapanmalar veya ekran kitlenmesi yaşayabilirsin. Benden sana öneri ekran kartını O.C. işlemine pek tabii tutmayın 2-3 FPS fazla almak için gereksiz yormayın kartınızı zaten diğer 1070Ti'lerden daha performanslı bir kart.
CPU-Z gibi programlarda "Stress Test" adı altında, işlemciyi %99 kullanan testlere tabii tutun eğer bilgisayar kapanır yada kitlenirse hangi sıcaklık olduğuna bakın ve CPU'nuzu o sıcaklık derecelerine yaklaştırmayın. İllede O.C. yapıcam dersenizde bir sıvı soğutucu alın kesinlikle.

Ryzen 2600x gayet optimize bir işlemci, oyun için OC yaparak ekstra bir avantaj sağlamanız pek söz konusu değil. Stok soğutucu ile de OC yapmanızı pek tavsiye etmem. Ekran kartına yaptığınız OC işlemi de gerçekten istediğiniz sonucu vermeyecektir. @Ro0kie de güzel ifade etmiş.

Arkadaşlar dönüşleriniz için teşekkür ederim. İşlemci ve ekran kartını OC yapmıycam o halde. Peki Ram frekansını arttırayım mı o konuda tavsiyeniz nedir default olarak 2133'te çalışıyor. Voltaj arttırımını BIOS ekranından auto'da tutup frekansı 2933'e çekeyim mi?

Arkadaşlar dönüşleriniz için teşekkür ederim. İşlemci ve ekran kartını OC yapmıycam o halde. Peki Ram frekansını arttırayım mı o konuda tavsiyeniz nedir default olarak 2133'te çalışıyor. Voltaj arttırımını BIOS ekranından auto'da tutup frekansı 2933'e çekeyim mi?
RAM’lerinizin standart frekans değeri ney ise onu yapın. 3000 Mhz RAM belleklerde ilk sisteme takıldığında 2133 olarak görünüyor daha sonra BİOS üzerinden ayar yapılıyor. Siz satın aldığınızda kaç MHZ değerinde aldıysanız o değere çıkarın yukarısı olmasın. Ayrıyetten bir tane sıvı soğutucu alıp işlemcinize O. C. yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı