Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Nedeni gayet basit sistem boşta iken nvidia performans ayarını açmışsın o yüzden boşta bile clock ve memory yüksek hızlara çıkmış dormat atınca da normale dönmüş.

Sent from my SM-G950F using Technopat mobile app

Sistemi yolladım şu anda, geldiğinde o özellik kapalı olmassa kapatayım, nereden kapanıyor?
Sistemi yolladım şu anda, geldiğinde o özellik kapalı olmassa kapatayım, nereden kapanıyor?
Tekrar açıldı format atınca çözüldü fakat ayar yaptım, driver yükledim, tekrar yüksek hızlarda çalışıyor.

Benim Ryzen 2600x işlemicimin oyunlarda tek çekirdek performansı 3.9 4.0 Ghz dolaylarında kalıyor ve stok olarak kullanıyorum, bu normal mi? Sizde de aynı sorun vardı galiba?

Benim Ryzen 2600x işlemicimin oyunlarda tek çekirdek performansı 3.9 4.0 Ghz dolaylarında kalıyor ve stok olarak kullanıyorum, bu normal mi? Sizde de aynı sorun vardı galiba?
Hocam tek çekirdek performansı mı bilmiyorum ama, BIOS’tan Core Performance Boost ve Game boost açık şekilde görev yöneticisinde 4.15 GHz çıkıyordu.

Kapalı olursa 3.60 GHz çıkıyordu maksimum.

hocam cs go da şuan kaç fps alıyorsunuz acaba ?
Hocam sistemi yolladım fakat, botlarla çevrimdışında botları kicklediğimde 650-700 FPS maksimum gördüm 2560x1080 en düşük ayarlarda, Dust 2 ölüm maçında 200 FPS alıyordum çok garip bir şekilde, ya sistemde bir sıkıntı var, ya da Ryzen 5 2600X’in verebileceği performans bu, tek çekirdek performansı kötü diyorlar pek bilgim yok.

ya benim sistemde aynı sizinki ile işlemcim sadece x değil bende 200 fps civarı alıyorum.Ayrıca bilgisayar açıldığında kendi kendine kapanıyor anlayamadım bende bi göndericem teknik servise

ya benim sistemde aynı sizinki ile işlemcim sadece x değil bende 200 fps civarı alıyorum.Ayrıca bilgisayar açıldığında kendi kendine kapanıyor anlayamadım bende bi göndericem teknik servise
Hangi ayarlarda alıyorsunuz?
Ben 1024x768 en düşük ayarlarda 250 görüyordum nadiren.
Sanırım bu işlemcinin performansı bu.
Rica ederim keşke çözüme ulaşabilseydik, bende merakla bekliyorum sonucu =)
Hocam bugün aradım ve termal macun yenilediklerini söylediler, işlemcinin değerlerinin boşta 40-43 derece ve yükte de 60-70 derece olduğunu söylediler. (Core Boost açık şekilde)

Ekran kartı konusunda da değerlerinin normal olduğunu söylediler.

Bu değerlerde bir sıkıntı yok sanırsam doğru mu?

Ayriyeten benim anakartım MSI B450 Gaming Plus, Ram’im G.Skill Ageis DDR4 CL16 3000MHz ben bu Ram’in aynısından satın alsam Dual Channel olarak kullanabilir miyim 8x2 olarak sıkıntı çıkartır mı, CSGO’da kaç fps fark ettirir mesela, değer mi?

Son düzenleme:
hocam en yüksek ayarlarda 200-300 arasında gidip geliyodu ama şuan orta ayara çektim 300-400 fps alıyorum 1090x1080 de

Dedikleri sıcaklıklar normal de, nasıl test ettiler o da önemli.
Ekran kartı konusunda bilemiyorum yeni çıkan bir seri olduğu için referans olarak alınabilecek bir değer yok. Kafama takılan RTX 2080 Ti OC'lu halde senin karttan daha soğuk, belki kasa ve fanlarla alakası vardır gerçekten bilemedim.

Fps olarak kaç artış sağlar inan hiç bir fikrim yok ama alabilirsin uyumluluk ile bir problem çıkarmaz, hatta işlemciden daha çok verim alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…