Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Game Boost özelliği kapalı ve yükte gözüküyor onu sormuştum ben size zaten görmediniz sanırım.

Kasa: Corsair Carbide Spec-04
Fanlar: Fan

Evet gözden kaçmış =)

BIOS açıldığında sol en üstte Game Boost kapalı demi ?

Bilgisayar açıldığında MSI programı direkt kendiside açabiliyor olabilir.
Kasanın önündeki ızgara zaten fanların hava çekmesi için yeterli. Sadece üçününde supply olarak takıldığından emin ol. Evet fanlar biraz kalitesiz 43 cfm gözüküyor ama size fazlasıyla yeter. Ben hala kasanın soğutmasıyla ile ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Supply olarak derken dediğinizi anlayamadım anakarta takılı PSU’ya değil.
Game Boost normalde kapalı fakat şimdi açtım onlar test ederken açık test etsinler ki bana geldiğinde ben Game Boost açık kullanabileyim.

Supply olarak derken dediğinizi anlayamadım anakarta takılı PSU’ya değil.
Yani dışarıdan kasanın içine yollasın havayı.
Kasayı yollamadan bence biraz daha uğraşalım, Sinerji'nin pek yardımcı olacağını zannetmiyorum bu konuda. Üstelik baya vakit alıcaktır.

Merhaba

Bios update yapıp sonrasında(yapıldıysa affola) ve cpu ayarlarını default a alıp
Kasa önü fanları içeri hava akışı,
Kasa üstü fanı içeri hava akışı,
Kasa arkası fanı dışarı hava atacak şekilde midir?

Benzer sorunu ben yaşadım, sorunum kasa havalandırması ile çözüldü.

Yani dışarıdan kasanın içine yollasın havayı.
Kasayı yollamadan bence biraz daha uğraşalım, Sinerji'nin pek yardımcı olacağını zannetmiyorum bu konuda. Üstelik baya vakit alıcaktır.
Hocam bende çok isterdim fakat çok fazla ısınıyor üstelik Core Boost, Game Boost gibi özellikler kapalıyken, ben onları da açmak istiyorum açıkçası, işlemciden verim alabilmek istiyorum.
Egzoz fan kasanın arkasına üflüyecek şekilde ayarlı, normal fanlar ekran kartına, işlemciye üfleyecek şekilde ayarlı.

Onlar bendede kapalı. Sen kendin işlemciyi manuel olarak OC edersen eğer çok daha iyi verim alıcaksın, o yüzden dene diyorum. Sinerji muhtemelen bunlarda bir problem yok diyip geri yolluycak sana.

Bende overclock ayarlı değil masaustunde 2.2 ghz çalışıyor, uygulama açınca 3 ghz olduğu oluyor. Oyunlarda ise 4.25ghz oluyor otomatik. Forest çok fazla işlemci kullanıyor diye az önce açtım cpu fanı yüksek devirlere çıkabiliyor fakat 55 dereceyi geçemedim. Birde ekrankartım eski model 94 dereceyi gören bir kart.

Cpu fanı hangi sokete takılmış diyeceğim ama yanlış takılsa anakart uyarı verirdi düşünüyorum.Cpu fan soketi yerine kasa fan soketine takılı olabilir mi?

CPU fanın kablosunu bulamadım ki gözükmüyor.

Onlar bendede kapalı. Sen kendin işlemciyi manuel olarak OC edersen eğer çok daha iyi verim alıcaksın, o yüzden dene diyorum. Sinerji muhtemelen bunlarda bir problem yok diyip geri yolluycak sana.
Tamamdır ne yapmalıyım şimdi?

Cpu fanına baglı 3 pin yada 4 pin bi kablo var, onun takılı olduğu anakarttaki yerde sokette ne yazıyor? Cpu mu yoksa case fan mı yazıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…