Tufan Burak KAYA
Decapat
Çok iyi sistem hayırlı olsun.Arkadaşlar hepinize merhaba bugün sizlerle paylaşmak,sizlere sunmak istediğim bir kasam var.Sizden ricam gerçekten bu kasa iyi mi? veya fiyatına değer mi? Her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazarsanız çok sevinirim,kullandığım tüm malzemeler şöyle:
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600x (Wraith Spire Soğutuculu)
Ana Kart: Asus prime B450M-K 3200 MHz O.C / (O.C) Ne demek bilmiyorum açıklama imkanınız varsa sevinirim.
Ekran Karti: XFX RX590 Fatboy 8GB OC+ DDR5 256Bit Gpu
RAM: Adata DDR4 16 GB (8x2) 3000 MHz
HDD: Seagate barracuda 1TB 3.5 7200 RPM
SSD: Adata XPG GAMMİX S11 pro 256 GB
Kasa: 5 fanlı 12 santim büyüklükte,fan kontrollü (ince detaylara inmedim kasa da)
Güç kaynağı: Aerocool 750W 80+gold kcas serisi yarı modüler RGB fanlı
Monitör: Fiyatı yükselmiş ama
Araştırmam sonucu takılmış olan ekran kartının biraz fazla ısındığını söyledikleri için, 750W yeterli olacaktır bence tüm düşünceleriniz ve önerilerinizi bekliyorum Kasa+Ekran+30 Günlük Windows deneme sürümü toplamda: 7.300.
Bende yaklaşık aynı sistemi toplama niyetim varda foruma yazdım Prime B450m-K değilde A tercihi yapmıştım arkadaşlar bana asus tuf b450-plus gaming ana kartı önerdiler biraz pahalı o ana karttan ama daha Ryzen 5 2600x içinArkadaşlar hepinize merhaba bugün sizlerle paylaşmak,sizlere sunmak istediğim bir kasam var.Sizden ricam gerçekten bu kasa iyi mi? veya fiyatına değer mi? Her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazarsanız çok sevinirim,kullandığım tüm malzemeler şöyle:
Ana Kart: Asus prime B450M-K 3200 MHz O.C / (O.C) Ne demek bilmiyorum açıklama imkanınız varsa sevinirim.
Kasa: 5 fanlı 12 santim büyüklükte,fan kontrollü (ince detaylara inmedim kasa da)
Araştırmam sonucu takılmış olan ekran kartının biraz fazla ısındığını söyledikleri için, 750W yeterli olacaktır bence tüm düşünceleriniz ve önerilerinizi bekliyorum Kasa+Ekran+30 Günlük Windows deneme sürümü toplamda: 7.300.
SSD olarak toshiba OCZ TR200 kullanın. Adata XPG ile kıyaslanınca performansı daha iyi.Arkadaşlar hepinize merhaba bugün sizlerle paylaşmak,sizlere sunmak istediğim bir kasam var.Sizden ricam gerçekten bu kasa iyi mi? veya fiyatına değer mi? Her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazarsanız çok sevinirim,kullandığım tüm malzemeler şöyle:
Toshiba SSD'ler sıkıntılı, sağlık yüzdeleri çabuk düşüyor ve vaat ettiği hızın gerisinde kalıyorlar.SSD olarak toshiba OCZ TR200 kullanın. Adata XPG ile kıyaslanınca performansı daha iyi.
Aynen toshibaları hiç önermiyorlarToshiba SSD'ler sıkıntılı, sağlık yüzdeleri çabuk düşüyor ve vaat ettiği hızın gerisinde kalıyorlar.
Harikasin nerden bildin?Kasa Dark N10 mu? 5 Fanlı dediğimizde o aklıma geliyor da. Bu arada sistem güzel gözüküyor.
Çok teşekkürler dostum.https://www.amazon.com.tr/dp/B076VW...veASIN=B076VWFDC1&linkCode=asn&tag=cimritr-21
GTX 1070Ti şu an 3200 TL
Bunun üzerine bir sistem kurabilirsin.Ayrıca sistemi nerden topladınız bilmiyorum ama internet üzerinden aynı sistem 1000 TL daha ucuza toplanabilir.
Bu sisteme yukarıda verdiğim ekran kartı eklenebilir.AMD tabanlı olabilir.Ramler 4x4 toplam 16gb var.
NOT : Sistem Sinerji Bilgisayar'dan toplandı.
Sistem gayet güzel fakat demek istediğim bazı şeyler var.
Kasanızın markası ve modeli nedir? Önü açık mı?
PSU biraz fazla o sisteme. İsterseniz FSP Hydro 600W 80+ Bronze alabilirsiniz daha ucuz ise.
O.C, hız aşırtma demektir. Yani O.C yapılabilen bir anakart alırsanız ki sizin bu seçtiğiniz öyle, işlemcinize O.C yapabilirsiniz.