Ayberk6709
Hectopat
Hangisini tercih ederdiniz ? Neden ?
Onları yapana kadar da Ryzen tarafından işlemci modeli yükseltir zaten. Hiç gerek yok i5 8600K ile uğraşmasına.Ayrıca 8600K ile 2600X'e göre daha fazla FPS almak isteniyorsa eğer, sağlam soğutucu da gerekiyor ki bu da çok pahalıya gelir. 2600X'i X470 ile kullanmak hatta dahili soğutucu ile kullanmak daha yararlı.
Ryzen 5 2600X kullanıyorum i5 8600K ya göre 100TL daha ucuz geliyordu ben aldiğimda ve neredeyse aynı performanstalar GTX1060 6GB ile kullanıyorum canavar gibi oldu. Ayrıca birden fazla işlemi aynı anda yapan biriyseniz (özellikle yayın) ryzen tercih etmek daha mantıklı.Hangisini tercih ederdiniz ? Neden ?
Benim OC ile işim olmadığı için 300 den sayarak hesaplamıştım soğutucuyu ben alırken çok fark gözükmüyordu.100 TL'den daha fazla fark var. i5 8600K için kaliteli bir soğutucu en az 600 TL. Ayrıca aralarında fazla fark yok bu işlemcinin. Hem 2600X anakart olarak biraz daha ucuz. Bunları göz önüne aldığımda aşağı yukarı 800 TL fark geliyor karşıma.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.