Selamlar, geçen hafta Ryzen 2600X, Asus ROG Strix B350-F üzerine bir sistem kurdum. Acaba yanlış mı yaptım? Bir tarafta soket ömrünün yarısını tamamlamış bir Ryzen, diğer tarafta ise 1151v2 soketine devam edip etmeyecegi belli olmayan Intel. Ryzen'in daha uzun ömürlü olacağını düşünüp topladım fakat AM4 soketinin 1.5 yılı kaldı malum. Intel tarafında ise yasal bir açıklama olmamasına rağmen, Cannon Lake islemcilerini bu sefer soket degistirmeden, 1151v2'de devam edecegini düşünüyorum. Biliyorsunuz, gereksiz soket degisimi yaptiklarindan baya tepki aldilar. Bir kez daha aynisini yapabilecek cesarette degildirler diye tahmin ediyorum. Ayrica (Asus anakart muhendislerinin 8.nesil islemcilerin aslinda Z270 chipsetinde kolayca calisabilecegini fakat intelin bunu istemeyerek kullanicilari Z370 almaya zorlamasi.) Burada AMD karsisinda kullanicilara yeni anakart aldirarak kendine baglamaya calistiklarini dusunuyorum. Evet arkadaslar, tum bu komplo teorilerim dogrultusunda; yoluma AMD mi yoksa INTEL ile mi devam etmeliyim? Tüm bunları AMD sistem topladiktan sonra dusunmemde ayri bir olay zaten
. Siz ne dusunuyorsunuz? Iade etmek icin 1 hafta vaktim kaldi, ne yapmaliyim? Yardimci olursaniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör: