Ryzen 3 1200 GTX 1050 Ti darboğaz

Jekman

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim sistemimde darboğaz mı oluyor? Bunun için size danışmak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

(Güncel olarak Valorant ve CS:GO oynuyorum)
PC özellikleri.
MSI A320M PRO-VH-Plus.
AMD Ryzen 3 1200.
MSI GTX 1050 Ti 4 GB.
G.Skill 8 GB 2400MHz CL 15 soğutucusu.
1TB HDD ve 250GB SSD.
Everest EPS-550sm 600W.
Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır birbirine uyumlular genelde ikisi de %90-%100 civarında çalışıyor. ama ileride pek yükseltme seçeneğiniz yok işlemciyi değiştirmez iseniz.

Hayır birbirine uyumlular genelde ikisi de %90-%100 civarında çalışıyor. Ama ileride pek yükseltme seçeneğiniz yok işlemciyi değiştirmez iseniz.

Oyunlarda ki testlerimi yaptım ekran görüntüsü aldım ve sonuçlar böyle...
(Düşük ayar ve yüksek ayarda test edildi çözünürlük 1440*900)

Dosya Ekleri

• valorant Düşük ayarlar.png
    valorant Düşük ayarlar.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 329
  • valorant yüksek ayarlar.png
    valorant yüksek ayarlar.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 283
  • valorant yüksek ayarlar 2.png
    valorant yüksek ayarlar 2.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 234
  • cs go düşük ayarlar.png
    cs go düşük ayarlar.png
    3 MB · Görüntüleme: 258
  • cs go yüksek ayarlar.png
    cs go yüksek ayarlar.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 204
  • cs go yüksek ayarlar 2.png
    cs go yüksek ayarlar 2.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 245
CS ve Valorant gibi oyunlarda ekran kartı çok kullanmaz zaten, o tür oyunlar işlemciyi daha çok yorar. Ryzen 3 1200'de çok iyi bir işlemci değil, RDR2 gibi oyunları test ederseniz ikisini de 80-100civarında kullandığını görürsünüz.

CS ve Valorant gibi oyunlarda ekran kartı çok kullanmaz zaten, o tür oyunlar işlemciyi daha çok yorar. Ryzen 3 1200'de çok iyi bir işlemci değil, RDR2 gibi oyunları test ederseniz ikisini de 80-100civarında kullandığını görürsünüz.

Anladım cevaplarınız için teşekkür ederim. RDR2 değil de :D başka test edebileceğim oyun var mıdır? Bir de işlemcim bir tık yavaş gibi işlemcimi ileride değiştirmeyi düşünüyorum öneriniz var mıdır? Veya sistem de başka şeyi yükseltmeye gerek var mıdır?

Anladım cevaplarınız için teşekkür ederim. RDR2 değil de :D başka test edebileceğim oyun var mıdır? Bir de işlemcim bir tık yavaş gibi işlemcimi ileride değiştirmeyi düşünüyorum öneriniz var mıdır? Veya sistem de başka şeyi yükseltmeye gerek var mıdır?

Genel olarak AAA oyunların hepsi, GTA V hariç o da muhtemelen CPU çok kullanır :d ama Assassin's Creed, Watch Dogs gibi daha ağır hikayeli oyunlarda test edebilirsiniz. İşlemciniz aslında 8 GB tek kanal RAM kullandığınızdan dolayı da biraz zorlanıyor, 8 GB RAM daha alın derdim ancak bu sefer de RAM hızınız ileriki bir zamanda işlemciyi değiştirirseniz az kalacak, bilgisayarı biraz yanlış dizmişsiniz. Günü kurtarsın kafasında olmuş biraz yerinizde olsaydım Ryzen APU serilerinden alırdım ve 8x2 2600+mhz RAM alırdım böylece de hem günü kurtarmış olurdum hem de ilerieye dönük bir sistem kurmuş olurdum. Buraya danıştınız mı kurmadan önce sistemi? RAM hem 8 GB hem de DDR4 için yavaş, işlemciniz yine biraz yavaş ekran kartınız yine yavaş. Ryzen APU ve 2x8 3000MHz RAM alsaydınız hem fiyatlar yakın olurdu hem de CS:GO ve Valorant gibi oyunlarda da sizi üzmezdi. Hem para da biriktirip çok güzel bir ekran karti alabilirdiniz. Ancak şimdi ekran kartını yükseltmeni için işlemciyi yükseltmeniz gerecek e işlemciden de tam güç alabilmeniz için hem RAM kapasitesini hem de RAM hızını yükseltmeniz gerekecek.

Genel olarak AAA oyunların hepsi, GTA V hariç o da muhtemelen CPU çok kullanır :d ama Assassin's Creed, Watch Dogs gibi daha ağır hikayeli oyunlarda test edebilirsiniz. İşlemciniz aslında 8 GB tek kanal RAM kullandığınızdan dolayı da biraz zorlanıyor, 8 GB RAM daha alın derdim ancak bu sefer de RAM hızınız ileriki bir zamanda işlemciyi değiştirirseniz az kalacak, bilgisayarı biraz yanlış dizmişsiniz. Günü kurtarsın kafasında olmuş biraz yerinizde olsaydım Ryzen APU serilerinden alırdım ve 8x2 2600+mhz RAM alırdım böylece de hem günü kurtarmış olurdum hem de ilerieye dönük bir sistem kurmuş olurdum. Buraya danıştınız mı kurmadan önce sistemi? RAM hem 8 GB hem de DDR4 için yavaş, işlemciniz yine biraz yavaş ekran kartınız yine yavaş. Ryzen APU ve 2x8 3000MHz RAM alsaydınız hem fiyatlar yakın olurdu hem de CS:GO ve Valorant gibi oyunlarda da sizi üzmezdi. Hem para da biriktirip çok güzel bir ekran karti alabilirdiniz. Ancak şimdi ekran kartını yükseltmeni için işlemciyi yükseltmeniz gerecek e işlemciden de tam güç alabilmeniz için hem RAM kapasitesini hem de RAM hızını yükseltmeniz gerekecek.

Sistemi ben toplamadım arkadaşım yardımcı oldu. Sizin dediğiniz gibi günü kurtarsın kafasında toplanmıştı 2018'de toplandı sistem bu zamana kadar iyi idare etti beni. Ben işlemciyi ve RAM'i yükseltmek istiyordum ekran kartını yükseltmeye gerek var mı ki beslemez mi mesela Ryzen 5 serisinden düşünüyorum RAM'i de 3000MHz yükseltmeyi düşünüyorum.

Ryzen 5 güzel bir yükseltme olur 3600X yerine 3600 yeni serilerini alın daha iyi silikonları var ve daha iyi overclock kapasitesi var. Ryzen 5 3500'e de bakabilirsiniz ancak önerim 3600. 3600'ü biraz overclock yaparak X'in performansına çıkarabilirsiniz. RAM'i de 8x2GB 3000+mhz yaparsanız çok iyi olacaktır. Ekran kartını artık pek iyi olmadığı için değiştirin dedim ancak odak noktanız CS, Valorant, LoL gibi oyunlarda hep kalacaksa o zaman yeni bir ekran kartı almanıza gerek yok.

Ryzen 5 güzel bir yükseltme olur 3600X yerine 3600 yeni serilerini alın daha iyi silikonları var ve daha iyi overclock kapasitesi var. Ryzen 5 3500'e de bakabilirsiniz ancak önerim 3600. 3600'ü biraz overclock yaparak X'in performansına çıkarabilirsiniz. RAM'i de 8x2GB 3000+mhz yaparsanız çok iyi olacaktır. Ekran kartını artık pek iyi olmadığı için değiştirin dedim ancak odak noktanız CS, Valorant, LoL gibi oyunlarda hep kalacaksa o zaman yeni bir ekran kartı almanıza gerek yok.

Bütün cevaplarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı