kamikazee16
Centipat
İşlemcimi overclock yapmak istiyorum, 3.1 GHz şu an. Kaç GHz yapsam kâfidir? Sistem soğutması çok iyi.
Son düzenleyen: Moderatör:
anakartım b450m s2hASUS B350M-K anakartım ile 1.28 voltaj ile 4.0 GHZ kullanmıştım. Daha üstüne yüksek voltaj versem bile çıkamadım. 4.2 denedim 1.40 voltaj ile stabil olarak çalışmadı. İşlemcinin maksimum çıkabileceği değer 4.0 GHZ veya 4.1 GHZ sanırım. Tabi kullandığın anakartta önemli.
Evet ama korkuyorum da. Overclock zararlı diyorlar genelde.Soğutmanın iyi olduğunu söylemiştin. 4.0 GHZ hıza rahatça çıkabilirsin.
Evet darboğaz yapıyor. Ekran kartı RX570. Denemeye çalışacağım deneme yanılma yoluyla oluyormuş duyduğuma göre.Ben yıllarca en az 10 farklı işlemci ile OC yapıp sistemlerim de kullandım. Şimdiye kadar da bir zararını görmedim. İşlemciniz ekran kartına darboğaz yapıyor ise OC bunu biraz azaltıyor ve oyunlarda daha yüksek FPS veriyor. Darboğaz sorununuz yok ise OC yapmanıza gerek yok. İşlemciyi çok yüksek sıcaklıklarda kullanmadığınız sürece de OC yapmanın bir zararı olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.