Ryzen 3 1200 Oyundayken %100 CPU Kullanımı

Cafer Büyük

Hectopat
Daha fazla  
Topladığım oyun bilgisayarımda sorunlar bitmiyor maalesef. FPS düşüşleri, darboğazlar vb bir çok şeyi yaşattı bu bilgisayar bana. Burda da bir çok konum mevcut. Başlıkta da belirttiğim üzere oyunlarda sürekli bir şekilde sabit kalan %100 CPU kullanımı söz konusu. Milim yerinden oynamıyor. Alt tab atıp baktığımda 70’lerde fakat MSI After Burner programıyla baktığımda bütün çekirdeklerin %100 kullandıldığını görüyorum. Her şeyim güncel, Windows'um orijinal. Yeni format attım ve her şeyi elle güzelce kurdum. Ayda bir kasamı güzelce temizler bakarım hiç sevmesem de kendisini. Isınma söz konusu değil değerler 55-60'ların üzerine nadir çıkıyor. Sorun sizce nedir en kısa sürede parçalarına ayırıp stres mi atayım yoksa başka bir şey mi?

GTX 1050 TI 4GB 128Bit
8GB RAM 2400MHZ
AMD Ryzen 3 1200 3.1 GHz

Unutmadan söyleyeyim çoğu oyunda bu şekilde. Denediğim oyunlar:

BF1 MP
PUBG
Apex Legends
RAINBOW 6

Son düzenleyen: Moderatör:
-Single-Channel RAM
-Vasat Altı Ekran Kartı
-Vasat İşlemci

Bence düşük ayarlarda R6 oynarken sıkıntı çıkartmaması lazım. Diğer oyunlar için fazla beklentiniz olmasın.

Topladığım oyun bilgisayarımda sorunlar bitmiyor maalesef. FPS düşüşleri, darboğazlar vb bir çok şeyi yaşattı bu bilgisayar bana. Burda da bir çok konum mevcut. Başlıkta da belirttiğim üzere oyunlarda sürekli bir şekilde sabit kalan %100 CPU kullanımı söz konusu. Milim yerinden oynamıyor. Alt tab atıp baktığımda 70’lerde fakat MSI After Burner programıyla baktığımda bütün çekirdeklerin %100 kullandıldığını görüyorum. Her şeyim güncel, Windows'um orijinal. Yeni format attım ve her şeyi elle güzelce kurdum. Ayda bir kasamı güzelce temizler bakarım hiç sevmesem de kendisini. Isınma söz konusu değil değerler 55-60'ların üzerine nadir çıkıyor. Sorun sizce nedir en kısa sürede parçalarına ayırıp stres mi atayım yoksa başka bir şey mi?

GTX 1050 TI 4GB 128Bit
8GB RAM 2400MHZ
AMD Ryzen 3 1200 3.1 GHz

Unutmadan söyleyeyim çoğu oyunda bu şekilde. Denediğim oyunlar:

BF1 MP
PUBG
Apex Legends
RAINBOW 6
BF 1 de GTX 1050 TI R5 2600X dahi yüzde 50 nin üstüne çıktığı oluyor. O işlemci ve o ekran kartı ile darboğaz kaçınılmaz gibi. Ekran kartı kullanımı da önemli, CPU ve GPU aynı anda yüzde yüz olabilir.
Ayrıca OC ile darboğazı biraz azaltabilirsiniz.

-Single-Channel RAM
-Vasat Altı Ekran Kartı
-Vasat İşlemci

Bence düşük ayarlarda R6 oynarken sıkıntı çıkartmaması lazım. Diğer oyunlar için fazla beklentiniz olmasın.
Hocam yüksek ayarlarda oynuyorum 90-120 arası bir fps değerine sahip r6’da ama cpu sürekli sabit 100’de. GPU bu oyunda %98in altına hiç inmedi fakat bf1 için söyleyemem. Bu oyunda düşük ayarlarda bile GPU %80leri zor görüyor. Bir de ilginç birşey farkettim, görünüm ve canlılık olarak düşük ayara çektiğimde renkler ve grafikler daha canlı geldi bunun sebebi nedir sizce? Ek olarak r6da eskiden böyle bir sorunum yoktu aynı grafik ayarlarında. Önceden çekilmiş ekran görüntülerinde cpu değeri %70lerde.
BF 1 de GTX 1050 TI R5 2600X dahi yüzde 50 nin üstüne çıktığı oluyor. O işlemci ve o ekran kartı ile darboğaz kaçınılmaz gibi. Ekran kartı kullanımı da önemli, CPU ve GPU aynı anda yüzde yüz olabilir.
Ayrıca OC ile darboğazı biraz azaltabilirsiniz.
Eskiden böyle bir sorunum yoktu son zamanlarda oldu hocam. Bir ara güç kaynağımda sıkıntı vardı. Bilgisayar belli aralıklarla kendini yeniden başlatıyordu. Bundan sonra oldu tabi herşey. İşlemciye zarar vermiş olabilir mi bu durum ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı