Ryzen 3 1200 oyunlarda Düşük CPU kullanımı

1600x900 çözünürlüğünde ekran kartını daha fazla kullanır, işlemcin az kullanır. Çözünürlüğü 1024x768 veya 1280x960 kullanırsan işlemci kullanımında artar. Daha yüksek fps alabilirsin.

İşlemcinin kullanimi ekran kartini ne kadar besleyebildigiyle alakalidir. Bir islemci 80 90 larda kullaniliyorsa, ekran kartini bütün gücünü kullanarak besleyebiliyor demektir. Hele sizin kullaniminiz 50 lerde. Islemci rahat bir sekilde ekran kartini besliyor.

Ayni islemcie sahibim. Sistemim de
R3 1200 3.8ghz OC
Gigabyte GTX 1050 3gb
Hyperx 8gb 2400mhz cl15 ram mevcut ve bütün olaylar ilk olarak benim gibi single channel ram kullandığın için oluyor. 2. Olarak yani belki yanlış biliyorumdur ama r7 serisi kartlar yerine r9 olmasi daha avantajli olurdu bilgin olsun. Baska problem yok yani

Bendede rx 580 var ve ryzen 5 2600 var çift bellek toplam 24 gb ram var cs go da 1080p de ultra ayarda 250 fps alıyorum ve senin islemcinde kötü değil gördüğüme göre islemcinde bir sıkıntı yok ekran kartındada problem yok ikiside cok güzel çalışıyor daha fazla islemci kullanımı demek daha fazla fps degildir öyle olsa adamlar bir ekran kartına o kadar para harcamaz bazı zenginler yenisi çıktıkca niye direk yenisini alsın islemciyi çeker %100e oyun oynar yani sizin dediğiniz imkansıza kaçıyor ayrıca benimde islemcim oyunlarda max %40 oldu bf 5 gibi ağır oyunda bile %30 la çalışıyor ve ayarlar ultrada iken oyunda az fps alıyorsan ram miktarı önemli günümüzde 8gb ram yetmez oldu artık ve ram frekansı önemli en az 2600mhz lazım günümüzde güzel performans almak icin oyunlardan Ben 3000 mhz kullanıyorum yetiyor 1080p oyunlarda

Bugün Ryzen 3 1200 Gigabyte B450M ve XPG Gammix D10 8 GB 3000MHz RAM aldım. Ekran kartım R7 370 2G. Oyunlarda CPU Kullanımı bana düşük geldi. FPS değerleri de düşük. 3.7 GHz’ye overclock yaptım. Fakat CS GO’da yüksek ayarlarda 110-230 FPS arası oynuyor. Ortalama ise 140FPS civarında. İşlemci kullanımı bir önceki i5 6500 işlemcimde daha yüksek iken bunda yükselmediği için almam gereken değerleri alamıyorum. BIOS güncel, XMP açık, Cool’n Quiet kapalı. İşlemci ise maksimum 55 derecedeki sıcaklığı görüyor. İşlemci kullanımını nasıl arttırabilirim. Eki Görüntüle 436963Eki Görüntüle 436964
Merhabalar hocam 1.nesil anakart kullanıyorum, 2.nesil bir işlemcim var ve kullanmam için 1.nesil bir Ryzen işlemciye ihtiyacım var 5dk BİOS uptade yapabilir miyiz acaba İstanbul içi isen veya yardımcı olabilecek arkadaş varsa veya ücretli yapan bi arkadas varsa konusabiliriz.

Ayni islemcie sahibim. Sistemim de
R3 1200 3.8ghz OC
Gigabyte GTX 1050 3gb
Hyperx 8gb 2400mhz cl15 ram mevcut ve bütün olaylar ilk olarak benim gibi single channel ram kullandığın için oluyor. 2. Olarak yani belki yanlış biliyorumdur ama r7 serisi kartlar yerine r9 olmasi daha avantajli olurdu bilgin olsun. Baska problem yok yani
R7 vardı elimde hemdi 2 adet 😂 birde şu anda ramde XMP açık. 2993mhz yazıyor. Ama anlamadığım CS:GO da belirgin derece rahatsızlık veren bi anlık takılmalar oluyor.

R7 vardı elimde hemdi 2 adet 😂 birde şu anda ramde XMP açık. 2993mhz yazıyor. Ama anlamadığım CS:GO da belirgin derece rahatsızlık veren bi anlık takılmalar oluyor.
Tek slot ram olunca normal hızın sanki yarısı gibi hiz kullanılıyor. Keşke diyorum 4 slotlu anakart alip 2x4, daha sonra da 2x4 taksaydim. Etkisi aşırı fazla. Bir de csgo da son 2 3 aydır bir gariplik var bende de garip takilma var. Özellikle hs atarken ve anlik fare dondurmede.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı