Çözüldü Ryzen 3 1200 sistem kapalıyken USB'lere güç gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertcan.dmn81

Hectopat
Bilgisayarı kapattığımda kulaklık olsun mouse olsun ışıkları yanmaya devam ediyor her seferinde fişi çek veya kasadaki şalteri kapa yapmaktan çok sıkıldım galiba eerp ready diye bir ayar varmış ama bulamadım. Anakartım: AM320M-S2H (galiba tam olarak emin değilim) işlemcim: Ryzen 3 1200.

Anakartın BIOS ayarlarından USB portlara kapalıyken güç iletimini sağlayan özelliğin açık olmamasından dolayı kaynaklanıyor. Eerp ready yeni nesil BIOS ayarlarında bu isimle geçiyor ama eski anakartlarda farklı isimlendiriliyor. Bulup uğraşmak istemiyorsanız da BIOS ayarlarını default ayarlara çevirin veya güncelleyin açık olan bu ayar muhtemelen kapanacaktır.

Bu sorun genellikle ucuz bilgisayar ekipmanlarına oluyor, Denetim Masası'ndan güç planı düzenleme ayarlarından USB askıya alma ayarını etkinleştirin ayrıca eski BIOS kullanıyorsanız USB boot ile ilgili ayarlara bakın açıklamalarında yazar.

Bu sorun genellikle ucuz bilgisayar ekipmanlarına oluyor, Denetim Masası'ndan güç planı düzenleme ayarlarından USB askıya alma ayarını etkinleştirin ayrıca eski BIOS kullanıyorsanız USB boot ile ilgili ayarlara bakın açıklamalarında yazar.

Ekipmanlarimdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Rival 3 civarı kalitede ürünler kullanıyorum.

Anakartın BIOS ayarlarından USB portlara kapalıyken güç iletimini sağlayan özelliğin açık olmamasından dolayı kaynaklanıyor. Eerp ready yeni nesil BIOS ayarlarında bu isimle geçiyor ama eski anakartlarda farklı isimlendiriliyor. Bulup uğraşmak istemiyorsanız da BIOS ayarlarını default ayarlara çevirin veya güncelleyin açık olan bu ayar muhtemelen kapanacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ErP ayarı Power sekmesinde.

Deneyip dönüş yapacağım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Erp ayarı Power sekmesinde.

Sorun devam ediyor mu hocam?
Power sekmesini bulamıyorum hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230429_103928_Gallery.jpg
    Screenshot_20230429_103928_Gallery.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20230429_103927_Gallery.jpg
    Screenshot_20230429_103927_Gallery.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular