Arkadaşlar bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı ve hızlandıramıyorum. Bilgisayar Windows 11 ve Windows 10 geri dönmek istiyorum ama bunun için tek çarem format atmak ve babam buna izin vermiyor. Lisedeyim ve performans ödevleri, sunumlar var bunları dahi kasmadan yapamıyorum. Babam bozarsın PC'yi okullar açıkken de senin PC'ne para harcamam diyor.
Sanırım sistemi yükseltmişsiniz, yeni işletim sistemi var olan işletim sisteminin üzerine yazılmış. Böyle kullanmaya devam ederseniz bozulma ihtimali daha yüksek. Babanıza durumu düzgün bir şekilde izah edip, temiz format atın.
("Üçüncü parti uygulamalar kurup temizlik yapın." tarzı önerilerde bulunmuyorum. Çünkü sisteme zarar verebiliyorlar.)
Farklıbi işletim sistemini disk bölüp kur. USB varsa oraya Windows 10 kur ve dosyalarını farklı bir diske kaydet ve Windows 11 olan diski sil.
"msconfig" üzerinden W11'i silmeyi unutma.
Arkadaşlar öncelikle kural ihlali yaptığım için tüm moderatörlerden özür diliyorum. Babam SSD hard disk alalım ondan sonra formatlarsın diyor. Nedeni HDD'nin yaklaşık 500GB sinin aile fotoğrafları ve program setuplarının oluşturması. Ayrıca babam hızlandıracağım ben o PC'yi dedi ve tüm oyunları ve tüm programları sildi(driver, ofis programları, ve tarayıcı hariç). Peki PC hızlandımı: Hayır. Bir yazılımcı arkadaşının önerdiği PC hızlandırma programları vardı onları kurdu hızlandımı: Hayır. Sonuç: SSD alana kadar öyle kullan dedi.