Ryzen 3 1200 sistem yavaş çalışıyor

Umut1689

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı ve hızlandıramıyorum. Bilgisayar Windows 11 ve Windows 10 geri dönmek istiyorum ama bunun için tek çarem format atmak ve babam buna izin vermiyor. Lisedeyim ve performans ödevleri, sunumlar var bunları dahi kasmadan yapamıyorum. Babam bozarsın PC'yi okullar açıkken de senin PC'ne para harcamam diyor.

PC özellikleri:
  • AMD Ryzen 3 1200 işlemci
  • MSI A320M Pro VD Plus anakart
  • MSI NVIDIA GeForce GT730 ekran kartı
  • 12 GB RAM
  • 1TB HDD
  • Windows 11 işletim sistemi

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım sistemi yükseltmişsiniz, yeni işletim sistemi var olan işletim sisteminin üzerine yazılmış. Böyle kullanmaya devam ederseniz bozulma ihtimali daha yüksek. Babanıza durumu düzgün bir şekilde izah edip, temiz format atın.
("Üçüncü parti uygulamalar kurup temizlik yapın." tarzı önerilerde bulunmuyorum. Çünkü sisteme zarar verebiliyorlar.)​

8 GB USB Flash'ın varsa formatı kendinde atabilirsin. Windows'u içine kurup. Sorunun HDD kaynaklı kanaatimce. İçindeki bilgileri depolayabilirsen formatı atmak internet hızınıda hesaplarsan maksimum 1 saatini alır.

Farklıbi işletim sistemini disk bölüp kur. USB varsa oraya Windows 10 kur ve dosyalarını farklı bir diske kaydet ve Windows 11 olan diski sil.
"msconfig" üzerinden W11'i silmeyi unutma.

Arkadaşlar öncelikle kural ihlali yaptığım için tüm moderatörlerden özür diliyorum. Babam SSD hard disk alalım ondan sonra formatlarsın diyor. Nedeni HDD'nin yaklaşık 500GB sinin aile fotoğrafları ve program setuplarının oluşturması. Ayrıca babam hızlandıracağım ben o PC'yi dedi ve tüm oyunları ve tüm programları sildi(driver, ofis programları, ve tarayıcı hariç). Peki PC hızlandımı: Hayır. Bir yazılımcı arkadaşının önerdiği PC hızlandırma programları vardı onları kurdu hızlandımı: Hayır. Sonuç: SSD alana kadar öyle kullan dedi.
Evde USB bellek varsa kendin haber vermeden yap.

Onun için cesaret gerekir. Ayrıca başına gelebilecek riskleri (dayak) kabul etmen gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı