Ryzen 3 1200 ve GTX 1050 Ti performans sorunu

EkremQ

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim;
  • Anakart: MSI A320M
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200
  • Ekran kartı: Asus Expedition 4 GB OC
  • RAM: GSkıll (8x1) 8 GB 2133 MHz
MSI Afterburner'ı açıp oyun oynuyorum, CPU kullanımı oynadıgım oyunlarda max %60-70 arası ama FPS drop ve kasma yaşıyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de 3 1300X var bir de MSI 1050 Ti Gaming diğerleri aynı da RAM Corsair 2400 MHz 8 GB bende sorun yok 5 aydır kullanıyorum. Oyun hangi oyun PUBG ise normaldir belki her oyun da böyleyse ben bilmem.

Ekran kartınızı OC yapmanız darboğaz olmasına neden oluyor bu nedenle donmalar yaşamanız normal.
Ekran kartı ayarlarını kurcalamayın. Çünkü işlemci, ekran kartını tam olarak besleyemiyor.
Bunun yerine ekran kartınız ile birlikte AMD Overdrive ile işlemciyi yeterli seviyede hız aşırtmak daha mantıklı ve yerinde bir hareket olacaktır.
Ekran kartınızı hız aşırtma yapmanıza gerek yok.

Ekran kartınızı OC yapmanız darboğaz olmasına neden oluyor bu nedenle donmalar yaşamanız normal.
Ekran kartı ayarlarını kurcalamayın. Çünkü işlemci, ekran kartını tam olarak besleyemiyor.
Bunun yerine ekran kartınız ile birlikte AMD Overdrive ile işlemciyi yeterli seviyede hız aşırtmak daha mantıklı ve yerinde bir hareket olacaktır. Anakartla hız aşırtma yapmanıza gerek yok.[
Anakart A320 yongasetine sahip, hız aşırtma yapamaz.

Sistemim;
  • Anakart: MSI A320M
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200
  • Ekran kartı: Asus Expedition 4 GB OC
  • RAM: GSkıll (8x1) 8 GB 2133 MHz
MSI Afterburner'ı açıp oyun oynuyorum, CPU kullanımı oynadıgım oyunlarda max %60-70 arası ama FPS drop ve kasma yaşıyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.

Ram kullanımının anlık olarak arttığı anlarda kasmalar olduğunu düşüyorum. 8 GB RAM oyunlar için maalesef yetmemeye başlamış. 3000 MHz 8 GB RAM kullanıyordum ve Afterburner'da RAM kullanımı 6.5 GB civarında geziyordu. Zaman zaman performans düşüklükleri ile karşılaşıyordum. 8 GB RAM daha alıp taktım ve oyunlardaki RAM kullanımının 8.5 GB civarlarına rahatlıkla çıktığını gördüm. Şu an 16 GB RAM ile yaşadığım sorunların neredeyse tamamı ortadan kalktı. 8 GB RAM daha almanızı öneririm.

Ekran kartı zaten oc model .İnternetten izlediğim videolar da herhangi bir sorun yok anlamadım özellikle pubg de kasma ve takılmalar oluyor

Neden acaba?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı