Ryzen 3 1200 ve GTX 1050 Ti sistem toplama

akifumul

Hectopat
Daha fazla  
Hepsiburada'nın %10'luk indirim yaptıgı bugunde bir sistem almayı planlıyorum. Sizlerin de fikrini almak istedim. İyi olmuş alabilirsin diyen çogunluk çıkarsa bu sistemi alacagım.
Bütçem max 2200 TL. Bu arada bu sistemi Teknobiyotik'te topladığım zaman 380 TL daha fazla tutuyor bilginize. Bir de parçaları daha once kendim hiç takmadım sorun yaşar mıyım? Bilgim yok pek fazla monte işleriyle. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube da donanım arşivi kanalı var dost kanal diyebiliriz. 2000tl bütçe v3 oyuncu kasası var videosunu izleyip bi bakmanı öneririm. Ayrıca donanım arşivi dostlar grubu facebook sayfasına üye olup, gruba özel v3 incelemelerine bakabilirsin.

Link :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart olarak A320 düşünmüyorum. B350M serisinden düşünüyorum. RAM olarak dual chanel öneriyor her yer. 2x4 yapmayı düşünüyorum. Bu arada Gigabyte 1050 Ti Galax'a gore 5 FPS daha fazla veriyor bilmiyorum ne kadar çok önemli olur. Bir de 500w 80+ güç kaynaklı kasa önerir misiniz arkadaşlar? Yakında toplayacagım bu sistemi dün indirim vardı kaçırdım. :/ RAM 2x4 mü önerirsiniz 1x8 mi önerirsiniz? Ryzen'ler dual channel'de daha performanslı oluyormuş sanki. Teşekkürler.

@akifumul MSI anakart almayın. En azından Ryzen Platformunda. Gigabyte veya Asrock anakart öneririm. Gigabyte Galax'a göre daha performanslı değil. Çekirdek hızları aynı. Hangisi daha ucuzsa onu alın. Cooler Master MasterBox Lite 5 ve 450W 80+ bir güç kaynağı öneririm. Eğer yapabilirseniz 2x8 16 GB RAM öneririm. Ya da tek modül 3000+ MHz 8 GB RAM.

Kötü sistem yapmış bu sefer Abdullah abi. MSI anakart yerine Gigabyte seçilmesi çünkü MSİ'nin RAM yönünde sıkıntıları var ve A320 anakart kullanmış. Kötü değil fakat O.C yapamaz.

Anakart ASUS seçtim. Karar veremiyorum bir türlü ne zor işmiş bu :) Sizlerde öneride bulunursanız sevinirim çok.
RAM'e karar veremedim daha doğrusunu hangi RAM'i koysam bilemedim. 2x4 yapasım var. 2x8 koyamayacagım şu anda ve 1 yıl içinde :) 2x4 dual channel RAM öneriniz ne olur bu sisteme? Kasa nasıl güç kaynağı nasıl olmuş? Kombin hakkında düşüncelerinizde önemli teşekkürler.

Team 8GB (2x4GB) DDR4 Overclocking Dark T-Force 2666MHz Gaming Soğutuculu Dual- Channel Ram Kit - 1.2V (TM4D266642RD)

Bu RAM'ler uymaz mı? Tam verim sağlarlar mı? Anakart ASUS düşündüm seçim nasıl olmuş? Öneriniz varsa başka düşünürüm. Onu da cünkü 2200'ü geçiyor biraz. 200 TL daha koyacağım mecbur. Sırf black desert geliyor diye bu sistemi topluyorum :) Yorumlarınızı bekliyorum.

Exoc seçimi güzel olmuş. Dark ramleri bilmem ama ram olarak team markasını öneririm seçeceğiniz modül sayısı size kalmış eğer yükseltme yaparım derseniz tek modül alın 8gb yükseltme yapmayı düşünmüyorsan 2x4 alabilirsin günlük kullanımda çift/tek kanalın pek bi farkını göremezsin. Kullandığın monitöre göre fazladan aldığın fps in önemi yok hatta zararı var diyebilirim fazladan aldığınız gereksiz fpsler elektrik tüketimini buna bağlı olarak ısıyı arttır bileşenlerin üzerindeki yükü arttırır yani monitörünüzün tazeleme hızlarının üzerinde aldığınız fps lerin çok önemli olmasada size zararı var diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı