Çözüldü Ryzen 3 1200'den Ryzen 5 2600'e geçiş sonrası kullanılabilir RAM 8'e düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B450M S2H Ekran Kartı: GTX 1660 SUPER 6 GB, İşlemci: Ryzen 3 1200, Ram: 2x8 Gskill RipjawsV 3200 MHZ Ram, 1 TB HDD, 128 GB WD GREEN SSD
Ryzen 3 1200'den Ryzen 5 2600'e geçiş yaptım. 16 GB RAM'im var. Fakat sistemde kullanılabilir 8 GB gözüküyor. Görev yöneticisinde 8 GB donanıma ayrılmış olarak görüyorum.

Soğutucuyu çıkarıp taktım, bu sırada kapaklar açıktı ve baktığımda düzelmişti sorun fakat kasanın kapaklarını kapatıp sistemi yeniden açtığımda tekrar kullanılabilir 8'e düştü.

BIOS güncelledim, ayrıca BIOS'ta da 16 GB RAM gözüküyor. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ryzen 3 1200'den Ryzen 5 2600'e geçiş yaptım. 16 GB RAM'im var. Fakat sistemde kullanılabilir 8 GB gözüküyor. Görev yöneticisinde 8 GB donanıma ayrılmış olarak görüyorum.

Soğutucuyu çıkarıp taktım, bu sırada kapaklar açıktı ve baktığımda düzelmişti sorun fakat kasanın kapaklarını kapatıp sistemi yeniden açtığımda tekrar kullanılabilir 8'e düştü.

RAM'lerin yerlerini tek tek değiştirip öyle dener misiniz?

Çözüm
Hocam sorunu dediğiniz şekilde çözmüştüm. İlk denediğimde olmamıştı fakat BIOS güncelledikten sonra RAM'leri tak çıkar yaptım, bu sefer düzeldi. Cevap için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı