Ryzen 3 1200'nin 2-3 PIN'i yamuk olması sorun yaratır mı?

bakilerden

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam. Yaklaşık 1 ay önce sistem dizmeye başlamıştım, ardından memlekete tatile gitmiştim. Ekran kartı hariç her şeyi almıştım, halen daha ekran kartı alamadım, ayrıca işlemci hariç her şeyi sıfır almıştım. Bugün işlemciyi inceledim 2-3 tane yamuk PIN'i var. Test etmeden almıştım, adam çalışan sistemden söktüm falan demişti. Şimdi ekran kartsız şekilde bilgisayarı çalıştırsa, soğutucunun falan fanı dönse bu işlemcide sorun olmadığını gösterir mi? Veya işlemcinin çalışıp çalışmayacağını nasıl anlarım? Çalışmazsa tamirciye götürmeyi düşünüyorum. Fikirlerinize açığım. Sizce yamuk pin sorun olur mu?

Şimdi ekran kartsız şekilde bilgisayarı çalıştırsa, soğutucunun falan fanı dönse bu işlemcide sorun olmadığını gösterir mi?

Fanlar dönse bile başka işlevlerinde sorun olabilir. Kırılmadığı sürece pek problem yok, Rotring Tikky gibi metal uca sahip 0.7 kalem ile yavaşça düzeltmeyi deneyebilirsin.

Fanlar dönse bile başka işlevlerinde sorun olabilir. Kırılmadığı sürece pek problem yok, Rotring Tikky gibi metal uca sahip 0.7 kalem ile yavaşça düzeltmeyi deneyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kendim denerken daha çok zarar vermekten korkuyorum, bilgisayar böyle çalışmaz mı? Veya bilgisayarcıya yaptırmalı mıyım? İlk defa bilgisayar topluyorum, yani tecrübesizim.

Bir kaç pini kırık olan bir işlemciyi uzun süre sorunsuz kullanmıştım. Ama sizde de aynı şekilde sorunsuz çalışır mı garantisi yok bence.
Hocam zaten işlemciyi idareten para biriktirene kadar kullanmak için almıştım, çalışması benim için yeterli zaten para biriktirince daha üst seviye bir işlemciye geçeceğim. İnşallah çalışır.

Riske atma derim calistirarak. Bence kendin narin davranırsan duzeltmen kolay olacaktir.
Vallahi hocam benim ellerim biraz titriyor zarar vermekten korkuyorum. Çalıştırmaya çalışsam işlemci zarar mı görür?

Hocam zaten işlemciyi idareten para biriktirene kadar kullanmak için almıştım, çalışması benim için yeterli zaten para biriktirince daha üst seviye bir işlemciye geçeceğim. İnşallah çalışır.

Vallahi hocam benim ellerim biraz titriyor zarar vermekten korkuyorum. Çalıştırmaya çalışsam işlemci zarar mı görür?
Görür diyemem ama takmaya calisirken daha kotu olabilir belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı