Ryzen 3 1300X BF1 işlemci kullanımı 100'den inmiyor

İşletim sistemi
Windows 10
Olmaz dostum. Yani çok küçük miktar etkiliyor tabi ama %100 olan bir işlemci üzerinde hissedebileceğin bir etkisi olmaz maalesef..

Anladım neyse o zaman bir süre daha idare edeceğiz bu işlemciyle teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Şimdi girdiğimde ise amiens haritasında deli gibi drop yemeye başladım kafayı yedirecek bana bu işlemci bunu tercih ettiğime pişman olmaya başladım şu an

Hala pişman olmadın mı? Amiens en çok işlemci düşmanı harita, geçici tavsiye olarak 32 kişilik sunucularda oyna.

2-3 gün önceye kadar böyle değildi aslında ve amiens te bu sistemle ilk oynayışım değil bu kadar olmuyordu.

Kendim i5-7500 kullanıcısı olarak neredeyse GTX 1660 ayarına getirdiğim manuel OC'lu 1060 6GB'ı %125 render scale'de darboğazsız bir şekilde 85-100 FPS aralığında akıcı bir şekilde kullanabiliyorum, hatta neredeyse 2K'ya yakın 1350p gibi bir çözünürlükte oynamama rağmen işlemci kullanımı yine %98-100 seviyelerinde fakat bana ortalama düzeyde akıcı bir deneyim sunabildiği için çok takmıyorum. 1070/1660Ti falan olsa 95-110 arası yine verir. Ayrıca BF V daha optimize bir oyun, çözünürlük ölçeğini %100 doğal 1080p'de bırakmam kartımı beslemek için yeterli oluyor.

Battlefield 2042'de ise abartıldığı kadar işlemciyi zorlayacak bir durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum, haritaların boyutu her ne kadar büyük olsa da darboğazı en önemli ölçüde tetikleyen unsur dar bir alanda sıkışmış veya birikmiş olan oyuncu kalabalıklığı olur, bunu özellikle BF V'te sadece operasyon modlarında ve El Marj Encampment & Operations Underground haritalarından açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Ayrıca oyun 64 kişilik olacak yine, kalan kısımlar AI ile dolacağı ve oyuncular dağınık bir şekilde oynayacağı için BF1 & V' i rahat bir şekilde çalıştıran çoğu düzgün işlemci ferah bir şekilde çalışacaktır.

@komutann38 , 1300X ile şu an RX460'ı uygun ayarlarla rahat bir şekilde besliyor olmanız gerek zaten, bellekler tek kanal o biraz sıkıntı gibi. Ayrıca %100 kullanım olayı kendi kullandığım işlemciyle GTX 750 Ti da olsa 1060 da olsa yine %100'de oluyor, iki karta da sahibim şu an. Bu tarz oyunlarda CPU kullanım değerleri ekran kartının güç ihtiyacından ziyade oyunun işlemci ihtiyacına göre şekillenir, bunu çoğu arkadaş anlamıyor.
Hala pişman olmadın mı? Amiens en çok işlemci düşmanı harita, geçici tavsiye olarak 32 kişilik sunucularda oyna.
Eğer ki operasyon modunda değilse Amiens o kadar aşırı zorlamıyor aslında, tek farkı diğer haritalara nazaran biraz daha fazla ekran kartına abanıyor tıpkı Tsaritsyn & Fort De Vaux haritalarında olduğu gibi ama neticede 1300X her şekilde zayıf, işlemci değişimi yapması dediğin gibi daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
30-40 FPS'lere 2200G'de de düşüyordum R7 260X varken de, ekran kartıyla değil de işlemcinin o an o haritada ne kadar render yapabildiğine bakılmalı. Mesela o haritada 30-40 FPS'den fazla verebilen her ekran kartına darboğaz yapar.

Benim takıldığım kısım 2-3 gün önceye kadar böyle değilken birden bu hale gelmesi ne drop ne de FPS düşüşü olmadan düzgünce akıyordum oyunda, şu an ise değerler aynen bu şekilde (video kaydından dolayı 10 FPS düşüş var)

Not: Oynayışıma takmayın zaten kolsuz biriyim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ayarlar 1080p medium

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…