Ryzen 3 1300X Sistem Yükseltme

smtylmz_who

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce PS4 konsolumu satıp üstüne para ekleyip sistem dizdim. Maddi olarak eksiğim vardı o yüzden tam verimli olmadı ama sonraki aylarda geliştiririm diye sorun etmedim. Şunu da söyleyeyim yıllardır deli gibi Cyberpunk 2077 bekliyorum bu sistem dizme sebebim ondan. Sistem özelliklerim şöyle idi:

-ASRock B450M-HDV R4.0 Anakart
-Ryzen 3 1300X İşlemci
-ASUS STRIX RX 570 4 GB Ekran Kartı
-HyperX 16 GB (2X8) Dddr4 3200 MHz RAM
-Aerocool CS1101 500 Watt Kasa
-AOC 24.5 Inch G2590VXQ 1 ms 75 HZ Monitör
-Creative SBS A60 1+1 Hoparlör
-WD 500 GB HDD

Sistemi dizdikten 1 ay sonra 570'i satıp Sapphire Pulse RX 580 8 GB ekran kartını aldım. Bu ay başı da HDD'i satıp Seagate Barracuda 2 TB HDD'yi aldım. Geriye eksik olarak işlemcimi güncellemek ve SSD almak kalmıştı. Öncelikle R5 2600+Longline 512 GB NVMe M.2 SSD düşündüm SATA SSD yerine m.2 daha makul gözüküyor kendi adıma. Ardından bir daha uğraşmamak adına SSD'yi yine erteledim ve dün R5 3600'ü sipariş geçtim. Şimdi öncelikle size 3 sorum var bunlara cevap verip bana yardımcı olursa çok müteşekkir olurum 🙂

1) Ultra takıntım var. Bir oyunda Ultra 30+ FPS görmek benim için yeterli. RX 580 8 gbnin beni Cyberpunk'da üzmeyeceğini 2-3 yıl daha götüreceğini düşünüyorum sizlerin fikrini merak ediyorum.
2) SSD olarak m.2 bakıyorum sadece şu an Longline 512 GB SSD veyahut 230 TL'ye Kingston 240 GB m.2 SSD düşünüyorum onda da fikrinizi merak ediyorum.
3)Ryzen 3600 için Update gerekli imiş ben biraz geç fark ettim. Arkadaş flash'a program atıp yapabilirsin falan dedi ama anlayamadım. O konuda da aydınlatırsanız beni çok müteşekkir olurum :)

Ekran Görüntüsü (50).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı