Ryzen 3 2200G Alınır mı?

esador

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: MSI RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM WHITE
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, Bellek: Patriot Viper 6000Mhz CL30 2x16GB DDR5
MOBO:: Asus Prime B650M-K
SSD: Kingston NV3 1TB HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Kasa: Rajintek Paean C7
PSU: Gigabyte P750GM 80+ Gold
Monitör: Dell Alienware AW2724HF 360Hz
Klavye: ASUS RA05 TUF GAMING K3 Red Switch
Fare: Razer Basilisk X HyperSpeed
Kulaklık: HyperX Cloud Core Wireless DTS
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
Hayırlı günler herkese. Şu sıralar Intel platformundan AMD platformuna dönmeyi düşünüyorum, pek bilgim yok AMD kanadında. Şu anki anakart, işlemci ve ekran kartım sırasıyla Asus Prime B250M-K, i3-7100 ve MSI GTX 1050Ti GamingX. AMD'ye geçtiğimde ise RX 570 4GB (570'e oranla fiyatı anormal fazla olmamak kaydıyla bulursam 580-4GB yada 8GB), Gigabyte A320M-S2H ve Ryzen 3 2200G düşünüyorum. Bu işlemci ve anakart (chipset teknolojisi ileriye dönük olur mu?) hakkında bilgisi olan var mıdır? Ekran kartını besleyebilir mi? Fiyat uygun çünkü, bütçem çok fazla değil. Elimdeki işlemci, anakart ve ekran kartını satıp biraz ekleyip almayı düşünüyorum. Bu arada 500W 80+ Bronze bir PSU'm var. Önerilere açığım, ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı B450 yaparsan iyi olacaktır. PSU konusunda pek bir bilgim yok. Saydığın ekran kartlarını besleyebilecek bir işlemci.

A320 bence de tercih etme. İleride 3. Nesil bir Ryzen'a yükseltebilirsin eğer B450 alırsan. 4. Nesil işlemcileri AM4 soketi ile mi çıkacak bilmiyorum ama. Sistemin şimdilik kötü değil, bana sorarsan 2 sene daha çoğu oyunu rahat oynarsın, boşuna masraf yapma, dolar/euro yada altına yatırırsan değer kaybetmez, 2 sene sonra o parayla yeni bir bilgisayar toplayabilirsin.

Bayağı götürür bu saydıklarımı alırsam, 2 seneyi de geçer bence. Biraz ekleyip B450'ye geçeyim o zaman, teşekkürler.

Ryzen bir sisteme geçmenin pek bir anlamı yok şu an. Eğer sisteminde bir değişiklik istiyorsan ryzen sisteme geçmek için para verme onun yerine GTX 1060 3GB ve İ5 7400 al. Ryzen geleceğe dönük diyoruz da zaten soket tipinde 7700K gibi çok güçlü bir işlemci var upgrade yapman gerekirse işlemciyi değiştirirsin. 1151 soket 3-4 sene boyunca iş yapar.

Ryzen bir sisteme geçmenin pek bir anlamı yok şu an. Eğer sisteminde bir değişiklik istiyorsan ryzen sisteme geçmek için para verme onun yerine GTX 1060 3GB ve İ5 7400 al. Ryzen geleceğe dönük diyoruz da zaten soket tipinde 7700K gibi çok güçlü bir işlemci var upgrade yapman gerekirse işlemciyi değiştirirsin. 1151 soket 3-4 sene boyunca iş yapar.
2700X'te AM4, 600₺ gibi bir fark var şu an aralarında 7700K ile. İntel ve NVIDIA upgrade i beni yoruyor, bunu öğrendim İntel ve NVIDIA kullandıktan sonra :)

Bayağı götürür bu saydıklarımı alırsam, 2 seneyi de geçer bence. Biraz ekleyip B450'ye geçeyim o zaman, teşekkürler.
Demek istediğim, bence şimdi yeni bilgisayar alman gereksiz. Şu anki bilgisayarın seni bir süre idare eder. 2-3 sene sonra 2. Elden satıp, üstüne şu anki paranı (dolar/euro/altına yatırırsan) o zaman bozdurup, gelen parayla güzel bir bilgisayar alabilirsin.

Demek istediğim, bence şimdi yeni bilgisayar alman gereksiz. Şu anki bilgisayarın seni bir süre idare eder. 2-3 sene sonra 2. Elden satıp, üstüne şu anki paranı (dolar/euro/altına yatırırsan) o zaman bozdurup, gelen parayla güzel bir bilgisayar alabilirsin.
Öylede olabilir şu an için anında satıp almayı düşünmüyorum sadece geçme fikrini pekiştirmeye çalışıyor, alternatifleri değerlendiriyorum :)
O farka ekran kartını GTX 1060 alırsan çok daha iyi fps alırsın. Oyun oynayacaksan ryzena geçmek yerine ekran kartını güçlendir.
1060 Parasına kesinlikle 590 tercih ederim, FreeSync monitörlerin fiyatları da cabası.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı