Ryzen 3 2200G Ani Yükselen CPU Kullanımı

Makaleler
1
Arkadaşlar oyun oynarken MSI Afterburner ile değerleri izliyorum. Oyunuma ara sıra drop giriyor ve drop girdiği zaman baktığımda işlemci kullanımının %100 olduğunu görüyorum. 1-2 saniye %100 kalıp sonrasında hemen %40-50 değerlerine düşüyor. Bu sorun aklınıza gelebilecek her oyunda var. Kaspersky Free ile tarama yaptım bir problem çıkmadı. Çok sinir bozucu bir durum. Sorunu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim dostlar.

Sistemim:

İşlemci: Ryzen 3 2200G (Sistemi APU şeklinde kullanıyorum.)
Anakart: ASUS TUF Gaming B450 PLUS
RAM: Corsair Vengeance 2X8 3000MHz CL16
İşlemci Soğutucum: Xigmatek Whizz
Kasam ve PSU: Xigmatek Venom - Xigmatek X-POWER 650W +80
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM
SSD: Adata SU650 120GB

NOT: Driver version olarak Adrenalin 19.10.16 kullanıyorum

Son düzenleme:
Bu durumla ilgili yardımcı olabilmek adına iki şey yazmak isterim.APU teknolojisini daha önce kullanmadım ilk tahminim onunla alakalı olabilir diyorum.İkinci tahminim ise oyunları dinamik harddiskte oynuyorsun sanırım?

Bad sector diye düşünüyorum. Benim HD 6570, E7200 işlemci, 4GB ram olan bilgisayarım Samp oynarken aynı sorunu yapıyordu.
hdtune.png

Bu durumla ilgili yardımcı olabilmek adına iki şey yazmak isterim.APU teknolojisini daha önce kullanmadım ilk tahminim onunla alakalı olabilir diyorum.İkinci tahminim ise oyunları dinamik harddiskte oynuyorsun sanırım?
Oyunlar HDD'de.

Quick Error Scan ile temiz çıkıyor. @yalcingney

Son düzenleme:
Herşeyden önce açık Windows hizmetlerinizi kontrol etmenizi ve ayni virüsü oyun oynarken kapatmanızı öneririm, Windows search, superfetch vb hizmetler işleme başladığında CPU üzerindeki yükü arttırabiliyor. HDDnizdeki dizinleri önceliklendirirseniz fps kaybı olasılığınız azalacaktır. BIOSunuz güncel değilse, fps kaybı APUdan da kaynaklanabilmektedir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı