Ryzen 3 2200G CPU Overclock Ryzen Master Ayarları nasıl olmalı?

YEmreK

Hectopat
Merhabalar. Başlıkta da gördüğünüz gibi Ryzen Master için önerdiğiniz ayarları soruyorum. İşlemcinin stok soğutucusunu kullanıyorum. Stabil bir overclock yapmaya ihtiyacım var. APU overclock gerek yok çünkü harici kart kullanıyorum. Zaten overclock istememin sebebi de bu. Sapphire RX570 Nitro+ 8GB ekran kartını kullanmaktayım ve işlemciye yüklenen oyunlarda örneğin GTA 5 gibi oyunlarda darboğaz yaşıyorum. İşlemci kullanımı %100 altına inmiyor üstelik minimum ayarlarda iken. 1-2 aya Ryzen 5 2600 alıp rahatlamayı düşünüyorum fakat o zamana kadar idare etmem gerek. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

Takipteyim aynı sorunu yaşıyorum bende

Overclock işlemini 3.parti yazılımlar yerine direkt BIOS üzerinden yapmanızı tavsiye ederim. Youtube üzerinden bilgi edinebilirsiniz.

Biraz araştırırsan optimum ayarları bulabilirsin.

Minimum ayarlara alman işlemciye daha fazla yük bindirir. Ayarları maximuma çekmen lazım.

Overclock işlemini 3.parti yazılımlar yerine direkt BIOS üzerinden yapmanızı tavsiye ederim. Youtube üzerinden bilgi edinebilirsiniz.
Hocam alırken gözden kaçırmışım a320 chipsetlerinde bios cpu overclock kapalı oluyormuş. Asus A320M-K kullanıyorum, baktığımda bende de kapalı gözüküyor. Şimdi tam detay veremeyeceğim ama Donanım Arşivi bu konuda bir video yapmış. Karta farklı bir bios yüklediğinde overclock başarılı olmuş. Yani bios ile alakalı olduğunu söylüyor. Merak eden videoyu youtube'da bulabilir.

Lütfen grafik ayarlarını yükseltin darboğaz azalacaktır.
Teşekkürler, uygulayıp gözlemleyeceğim.

Şu a320 chipset olayından dolayı Ryzen Master işe yarayacak mı onu bile bilmiyorum. Umarım işe yarar çünkü beni zor durumda bırakıyor. GTA 5 seven birisi olarak oyunda sürekli glitch'ler, haritanın yüklenememesi vb. sorunlar oluşuyor. O esnalarda MSI Afterburner'a baktığımda ise işlemcinin %100 olduğunu görüyorum. Diğer parçaların sorunla alakası olduğunu düşünmüyorum ama şöyle bir bırakayım bilgisayar donanımımı:

Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 3.1 500W 80+
Anakart: Asus A320M-K Prime
İşlemci: Ryzen 3 2200G
Ekran Kartı: Sapphire RX570 Nitro+ 8GB
Ram Bellek: 2x XPG 8GB Gammix D10 Kırmızı 3000MHz CL16
HDD: WD 1TB Blue 64MB 7200RPm
SSD: Kingston 480GB A1000 NVMe Okuma 1500MB-Yazma 900MB

Grafik ayarlarını yükselttiğinizde evet darboğaz çözülecektir fakat fps değerinizde düşüş olacaktır tahminimce. Eğer Ryzen Master uygulamasından yapabiliyorsanız tabiki faydalı olacaktır.

Acil cevap bekliyorum Ryzen Master üzerinden 3.7ghz çeksem 1.4 voltaj değeri yeterli olur mu? Normalde de 1.4 te çalışıyor herkes çok yüksek diyor ama işlemci default o ve ellemek istemiyorum. Sadece 4 çekirdeğin hızını 3.5 ten 3.7 ye çektim başka hiçbir şeyi ellemedim sizce uygulasam pc açılmaması gibi bir durum olur mu? Cevaplarınıza acil ihtiyacım var.

@saydut @Imperius Desteğinizi bekliyorum.

İşlemcim R3 2200G. 3.80 Ghz 1.3V kullanıyorum.
Overclock işlemini Ryzen Master'dan mı yaptınız? Sanırım BIOS'tan yapmışsınızdır benim öyle imkanım yok yukarıda açıklamıştım. O değerleri Ryzen Master ile yakalamam mümkün mü? İşlemci Turbo Boost 3.7 GHz olmasına rağmen %100'e dayandığında bile 3.5 GHz'de çalışıyor. Stok soğutucuyla alabileceğim maks. stabil değeri almak istiyorum darboğazdan biraz olsun kurtulmak için. Siz stok mu kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse bana da değer önerisi yapabilir misiniz? İlk overclock deneyimim olacak bir şeylerin sıkıntı çıkarması konusunda endişem var. Sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…