Ryzen 3 2200G Sistem Toplama

Mr.Corleone

Hectopat
Merhabalar. Yakın zamanda sistem toplamak istiyorum, daha doğrusu bilgisayarımı upgrade edeceğim fakat en baba parçaları değiştirdiğim için toplama sözcüğünü kullanıyorum (anakart, işlemci, ekran kartı). Bu konuda aklıma takılan bazı şeyler var, yardımcı olursanız çok sevineceğim. Karışıklık çıkmasın diye sorularımı 1-2-3 diye yazacağım. Bu arada yorumları yaparken lütfen zamanımın çoğunu LoL oynamakla geçireceğimi unutmayın, belki arada sırada Rust'tur ve çıkarsa Bannerlord'dur falan.. :)

1) Toplayacağım sistemde Ryzen R3 2200G kullanmayı düşünüyorum. İnternette bazı LoL testlerini göstermişler. Fakat açıklamaya ekran kartı koymamışlar. Bunun sebebi R3 2200G'nin içinde gömülü olan Vega 8 GPU olması mıdır? Çünkü o halde bile ekran kartsız 50-60 FPS'leri görmüşler, şaşırdım doğrusu. Eğer Vega 8 GPU ve benim ekran kartımın gücü birleşecek ise ekran kartını kısmayı düşünüyorum.

2) Saçma olacağının farkındayım fakat bu sistemle göreceğim FPS'leri tahmin edebilir misiniz?

3)Bunun yerine şunu koy, bu abartı bunun yerine bunu koy diyeceğiniz önerilere kesinlikle açığım, fakat nedenleriyle beraber yazarsanız sevinirim.

Toplayacağım sistemi sizlerle paylaşayım fakat link koymak istemedim, bu yüzden sadece model isimlerini koyacağım.

• Anakart: MSI A320M PRO-VD/S AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI
  • İşlemci: AMD Ryzen R3 2200G Soket AM4 3.5GHz 6MB
  • Ekran kartı: MSI R7 250 OCV1 2GB GDDR3 128Bit DX12 AMD Radeon
  • Bu arada 4GB RAM'im var.
Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Güçlerini birleştirmez dostum, birinden biri :) Ama evet, tek başına bile güçlü bir ekran kartı. Fakat hem işlemciden hem de built-in GPU'dan çok çok daha iyi performans alabilirsiniz, eğer 3000 mhz bir RAM tercih ederseniz. Ryzen işlemcilerde ram frekansı çok büyük önem taşıyor.

Bu arada yukarıdaki arkadaş haklı, 2200g kullanmanız hâlinde r7 250'yi elden çıkarabilirsiniz. Vega 8 daha güçlüdür.

Kardeşim A320 çipsetler bu apu işlemciler için zayıf kalıyor ama ekran kartın güzel ve A320 için R3 1200 almak daha mantıklıdır zaten overclock yapamayacaksın. A320 çipset yerine B350 çipsetli bir anakartın olsaydı 2200g al derdim. :)

A320 yerine B350 tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca, entegre grafik yongası, harici ekran kartınızdan güçlü olacağı için hiç gereği yok. Hibrit kullanım bir önceki APU sistemlerinde olmaktaydı.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum öncelikle. Madem r3 2200g ekran kartı almadan performans görmek için, o zaman yerine önerebileceğiniz işlemcileri yazar mısınız? şu an bu sistem 1100TL civarına denk geliyor, bütçeyide o şekilde ayarlayalım o zaman. R5 2400g, bütçenin büyük bir kısmını kaplayacağı için tercih etmiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı