Çözüldü Ryzen 3 2200G sisteme overclock yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Elimde bir sistem var fakat Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununda yüksek grafik ayarlarında drop yiyor, ben de işlemciden kaynaklı olduğunu düşünerek overclock yapma kararı aldım fakat ayarları nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.

Tam sistem bilgileri bu şekilde:

İşletim sistemi: Windows 10 20H2.
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G.
Ekran kartı: MSI RX570 Armor 4G OC.
RAM: 2X Crucial 8 GB Ballistix Sport lt gray DDR4 3000MHz CL15.
Anakart: ASUS Prime B450M-K.
Hard disk: Toshiba 3.5 1TB SATA 3.0 32MB önbellek 7200RPM.
SSD: Pioneer APS-SL3N-120 tlc SATA3 2.5.
Kasa: Zalman R1 600LE 600W MidT ATX pencereli siyah.

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
İlk olarak AMD Ryzen Master indiriyoruz .
Sonra profile 1 gelerek işlemciyi frekansı artırıp ve voltajı artırmayı deneyin.

1. 3.70GHz 1.35V.
2. 3.80GHz 1.375V.
3. 3.90GHz 1.375V.

Değerleri vermeyi deneyebilirsiniz. Yaptıktan sonra Prime95 ile test edin.(20-25DK yeterli.)

Stabil çalıştığını emin ol, bir yandan sıcaklıkları kontrol edin.(80-85 dereceyi üstüne çıkmasın.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Vega 8 High grafik için uyfgun değil ayar düşürün. Ryzen Master uygulamasından of yapabilirsin.

Arkadaşın ekran kartı RX 570.

Açıkcası bence o işlemci ekran kartını tam besleyemiyor olabilir. BIOS'dan voltaj ve hız değerlerini atabilir misiniz?

AMD Ryzen Master (AMD'nin orijinal uygulaması) ile kolayca hız aşırtma yapabilirsiniz.

Açıkcası bence o işlemci ekran kartını tam besleyemiyor olabilir. BIOS'dan voltaj ve hız değerlerini atabilir misiniz?

Bende onun için konu açtım, hiç OC deneyimim olmadı voltaj hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden tam sistemi yazarak değerleri ne yapacağıma dair öneri sormak istedim.

Çok da üstün olmasın sadece darboğazı önlesin yeter.

İlk olarak AMD Ryzen Master indiriyoruz .
Sonra profile 1 gelerek işlemciyi frekansı artırıp ve voltajı artırmayı deneyin.

1. 3.70GHz 1.35V.
2. 3.80GHz 1.375V.
3. 3.90GHz 1.375V.

Değerleri vermeyi deneyebilirsiniz. Yaptıktan sonra Prime95 ile test edin.(20-25DK yeterli.)

Stabil çalıştığını emin ol, bir yandan sıcaklıkları kontrol edin.(80-85 dereceyi üstüne çıkmasın.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm

Bunu deneyeceğim sanırım, teşekkürler.

Sonuçları yazarım.
3.70GHz 1.35V değerine ayarladım ve oyundaki drop tamamen ortadan kalktı, fark gözle görülecek derecede arttı.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ayni islemci bende de var Ryzen Master ile bu degerleri yapiyorum AIDA64 ile 10 dk test ediyorum stabil sicacaklık. CPU Z programini acarken ekran donuyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…