Çözüldü Ryzen 3 2200G sisteme overclock yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Elimde bir sistem var fakat Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununda yüksek grafik ayarlarında drop yiyor, ben de işlemciden kaynaklı olduğunu düşünerek overclock yapma kararı aldım fakat ayarları nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.

Tam sistem bilgileri bu şekilde:

İşletim sistemi: Windows 10 20H2.
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G.
Ekran kartı: MSI RX570 Armor 4G OC.
RAM: 2X Crucial 8 GB Ballistix Sport lt gray DDR4 3000MHz CL15.
Anakart: ASUS Prime B450M-K.
Hard disk: Toshiba 3.5 1TB SATA 3.0 32MB önbellek 7200RPM.
SSD: Pioneer APS-SL3N-120 tlc SATA3 2.5.
Kasa: Zalman R1 600LE 600W MidT ATX pencereli siyah.

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
İlk olarak AMD Ryzen Master indiriyoruz .
Sonra profile 1 gelerek işlemciyi frekansı artırıp ve voltajı artırmayı deneyin.

1. 3.70GHz 1.35V.
2. 3.80GHz 1.375V.
3. 3.90GHz 1.375V.

Değerleri vermeyi deneyebilirsiniz. Yaptıktan sonra Prime95 ile test edin.(20-25DK yeterli.)

Stabil çalıştığını emin ol, bir yandan sıcaklıkları kontrol edin.(80-85 dereceyi üstüne çıkmasın.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Vega 8 High grafik için uyfgun değil ayar düşürün. Ryzen Master uygulamasından of yapabilirsin.

Arkadaşın ekran kartı RX 570.

Açıkcası bence o işlemci ekran kartını tam besleyemiyor olabilir. BIOS'dan voltaj ve hız değerlerini atabilir misiniz?

Açıkcası bence o işlemci ekran kartını tam besleyemiyor olabilir. BIOS'dan voltaj ve hız değerlerini atabilir misiniz?

Bende onun için konu açtım, hiç OC deneyimim olmadı voltaj hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden tam sistemi yazarak değerleri ne yapacağıma dair öneri sormak istedim.

Çok da üstün olmasın sadece darboğazı önlesin yeter.

Sonra profile 1 gelerek işlemciyi frekansı artırıp ve voltajı artırmayı deneyin.

1. 3.70GHz 1.35V.
2. 3.80GHz 1.375V.
3. 3.90GHz 1.375V.

Değerleri vermeyi deneyebilirsiniz. Yaptıktan sonra Prime95 ile test edin.(20-25DK yeterli.)

Stabil çalıştığını emin ol, bir yandan sıcaklıkları kontrol edin.(80-85 dereceyi üstüne çıkmasın.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

1. 3.70GHz 1.35V.
2. 3.80GHz 1.375V.
3. 3.90GHz 1.375V.

Bunu deneyeceğim sanırım, teşekkürler. :)

Sonuçları yazarım.
3.70GHz 1.35V değerine ayarladım ve oyundaki drop tamamen ortadan kalktı, fark gözle görülecek derecede arttı.

Teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Ayni islemci bende de var Ryzen Master ile bu degerleri yapiyorum AIDA64 ile 10 dk test ediyorum stabil sicacaklık. CPU Z programini acarken ekran donuyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı