Bu olay üst seviye ekran kartları kullanacaklar için önemli. x8 gayet hızlıdır. Hangi videosu şimdi hatırlamıyorum ama @Recep Baltaş yorumu buydu sanırım. Yanlışım varsa düzeltin.
R3 2200G O.C. ile R3 1300X performansına çıkabildiği ve daha güncel olması bakımından tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fiyat olarakta uygun.
Olay yetmemesi değil. Olur da ses kartı takacağı tutar, olur da M.2 SSD takacağı tutar diye. Ayrıca 2200G daha yeni bir işlemci sayılmaz. Anlayacağın 2200G aslında birinci nesil Ryzen işlemci. İkinci nesil Ryzen işlemciler sadece 2600 ve üzeri.
Düşük bütçeli bir sistem kuranların tercih ettiği bir işlemci değil mi zaten R3 2200G? M.2 SSD ve ses kartı düşünüyorsa o şekilde tercih edebilir. Doğrudur.
Evet. Ama daha günceldir. R3 1300X'ten sonra çıkmıştır. Daha güncel olan daha iyi midir? Değil midir? Bu tamamen kullanımla ilgilidir. Bahsettiğiniz durumları varsa tercih etmeyebilir. Ama performans olarak bir fark yoksa ben olsam 12nm varken neden 14nm alayım ki? Hele de düşük bütçeli bir sistem topluyorsam.
Daha güncel olan daha iyi midir? Değil midir? Bu tamamen kullanımla ilgilidir. Aslında soru sormamıştım. Bir durumu beyan etmiştim ama olsun.
Tamamen bilmediğimden ve öğrenmek için soruyorum? M.2 SSD ve ses kartının R3 2200G kullanmakla ne alakası var? Bunlar anakartla ilgili değil midir? Bilmek için soruyorum.
Düşük bütçeli sistemlerde R3 1300X yerine R3 2200G önerildiğini görüyorum. Pek çok sitede hazır sistemlerinde ekran kartı dahi olsa R3 2200G kullanıyor. M.2 SSD ve ses kartı olayı dışında siz bu duruma karşı mısınız?