Ryzen 3 2200G ve GTX 1050 Ti hazır sistem alınır mı?

1400 yerine 1300X olmaz değil, 1050 Ti için 1300X'te gayet yeterli aslında ama dolar habire yükselirken uzun vadeli yatırım yapmak en kazançlısı olur.

Anakar o olabilir ama belleği tek kanal alman lazım, daha sonra yükseltebilmek için.

1400 yerine 1300X olmaz değil, 1050 Ti için 1300X'te gayet yeterli aslında ama dolar habire yükselirken uzun vadeli yatırım yapmak en kazançlısı olur.

Anakar o olabilir ama belleği tek kanal alman lazım, daha sonra yükseltebilmek için.
R3 2200G varken hala R3 1300X almak doğru mu sizce?

R3 2200G varken hala R3 1300X almak doğru mu sizce?
2200G = x8 PCI-E 3.0
1200/1300X = x16 PCI-E 3.0

Bu yüzden yani.
Madem o kadar geç olacak, o zaman 4 slotlu anakart ve 2x4GB bellek al.

Çünkü:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
2200G = x8 PCI-E 3.0
1200/1300X = x16 PCI-E 3.0

Bu olay üst seviye ekran kartları kullanacaklar için önemli. x8 gayet hızlıdır. Hangi videosu şimdi hatırlamıyorum ama @Recep Baltaş yorumu buydu sanırım. Yanlışım varsa düzeltin.

R3 2200G O.C. ile R3 1300X performansına çıkabildiği ve daha güncel olması bakımından tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fiyat olarakta uygun.

Olay yetmemesi değil. Olur da ses kartı takacağı tutar, olur da M.2 SSD takacağı tutar diye. Ayrıca 2200G daha yeni bir işlemci sayılmaz. Anlayacağın 2200G aslında birinci nesil Ryzen işlemci. İkinci nesil Ryzen işlemciler sadece 2600 ve üzeri.

Son düzenleme:
Düşük bütçeli bir sistem kuranların tercih ettiği bir işlemci değil mi zaten R3 2200G? M.2 SSD ve ses kartı düşünüyorsa o şekilde tercih edebilir. Doğrudur.

Evet. Ama daha günceldir. R3 1300X'ten sonra çıkmıştır. Daha güncel olan daha iyi midir? Değil midir? Bu tamamen kullanımla ilgilidir. Bahsettiğiniz durumları varsa tercih etmeyebilir. Ama performans olarak bir fark yoksa ben olsam 12nm varken neden 14nm alayım ki? Hele de düşük bütçeli bir sistem topluyorsam.

Düşük bütçeli bir sistem kuranların tercih ettiği bir işlemci değil mi zaten R3 2200G?
Evet ama "ekran kartsız" toplayanlar için.
M.2 SSD ve ses kartı düşünüyorsa o şekilde tercih edebilir.
Şimdi ihtiyacım olmaz der ama 1-2 sene geçer tam canı çekti diyelim. Ne olacak vah vah demesin yani.
Evet. Ama daha günceldir.
Daha güncelden kastın daha sonra çıkması ise bu güncelliği ifade etmiyor.
Daha güncel olan daha iyi midir?
Evet, daha iyi olmayacaksa neden güncellensin?
Ama performans olarak bir fark yoksa ben olsam 12nm varken neden 14nm alayım ki?
Onu yanlış yazdım, kafam karıştı, 2200G ve 2400G'de 14nm. Diğer 2. nesiller yani 2600 ve üzeri 12nm.

Daha güncel olan daha iyi midir? Değil midir? Bu tamamen kullanımla ilgilidir. Aslında soru sormamıştım. Bir durumu beyan etmiştim ama olsun.

Tamamen bilmediğimden ve öğrenmek için soruyorum? M.2 SSD ve ses kartının R3 2200G kullanmakla ne alakası var? Bunlar anakartla ilgili değil midir? Bilmek için soruyorum.

Düşük bütçeli sistemlerde R3 1300X yerine R3 2200G önerildiğini görüyorum. Pek çok sitede hazır sistemlerinde ekran kartı dahi olsa R3 2200G kullanıyor. M.2 SSD ve ses kartı olayı dışında siz bu duruma karşı mısınız?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı