Ryzen 3 2200G ve RX 560 LoL düşük FPS sorunu

• Konuyu başlatan Chn2z
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 4.657

Chn2z

Kilopat
Çok uzun yıllar önce Ultima Online oynadım. Onun haricinde bu tarz oyunları hiç oynamadım. 35 yaşıma geldim tekrar bir masa üstü bilgisayar alıp oyun oynamaya yeltendim. İkinci el bir sistem aldım lakin bu forumdan da takip ettiğim kadarı ile bizim zamanımız ile şu an oynanan oyunlar arasında dünyalar kadar fark var. Aslında kısaca size sormak istediğim soru şu:

• İşlemci: Amd Ryzen 3 2200g
  • Anakart: ASUS PRIME A320M-R
  • RAM : CORSAIR 8GB DDR4 2400MHz CL16
  • Ekran Kartı: ASUS Radeon RX560 O4G EVO 4GB GDDR5 128Bit
  • Harddisk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s
  • PSU: Thermaltake Litepower 450W APFC 12cm Fanlı PSU
  • Kasa: Power Boost Elegance Serisi VK-G1006R
  • Monitor: Viewsonic

Sadece 1366*768'de oynayabiliyorum diğer seçeneklere geldiğimde ekran gidiyor. Sanırım desteklemiyor alırken bakmadım hiç açıkçası. Yukarıda yazmış olduğum sistemin en yüksek ayarlarda 1366*768 çözünürlükte 90-105 arasında FPS vermesi normal mi? Eğer normal değilse neler yapabilirim? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çok uzun yıllar önce Ultima Online oynadım. Onun haricinde bu tarz oyunları hiç oynamadım. 35 yaşıma geldim tekrar bir masa üstü bilgisayar alıp oyun oynamaya yeltendim. İkinci el bir sistem aldım lakin bu forumdan da takip ettiğim kadarı ile bizim zamanımız ile şu an oynanan oyunlar arasında dünyalar kadar fark var. Aslında kısaca size sormak istediğim soru şu:

• İşlemci: Amd Ryzen 3 2200g
  • Anakart: ASUS PRIME A320M-R
  • RAM : CORSAIR 8GB DDR4 2400MHz CL16
  • Ekran Kartı: ASUS Radeon RX560 O4G EVO 4GB GDDR5 128Bit
  • Harddisk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s
  • PSU: Thermaltake Litepower 450W APFC 12cm Fanlı PSU
  • Kasa: Power Boost Elegance Serisi VK-G1006R
  • Monitor: Viewsonic

Sadece 1366*768'de oynayabiliyorum diğer seçeneklere geldiğimde ekran gidiyor. Sanırım desteklemiyor alırken bakmadım hiç açıkçası. Yukarıda yazmış olduğum sistemin en yüksek ayarlarda 1366*768 çözünürlükte 90-105 arasında FPS vermesi normal mi? Eğer normal değilse neler yapabilirim? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Hayir bu sistem 1080p bile oynatmali sıcaklık değerleri normal mi kontrol edin guncellemelerinizi eksik etmeyin. Monitör desteği de önemli 1080p destekli olmasi iyi olur.

Monitörun desteği yok hocam. Fps bana düşük geldi youtube videolarından gördüğüm kadarı ile 140 150 fps alıyor arkadaşlar çözünürlükten olabilir mi ?

Sistem için bu oyun çerez. Sistem kendini yormuyor. Bende de benzer FPS'ler var. 1080P full ayarlarda 150 civarı alıyorum. Kafaya takılacak bir şey değil yani. Ağır bir oyunda sistemi zorlarsınız FPS düşük dersiniz o zaman sorun ararız.

lol.jpg

Değerler bu şekilde ama çoğu zaman 70'e kadar iniyor fps. 70 ile 110 arasında değişiyor ama 100 ün üzerine çok nadir çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı