Yeni topladığım sistemimde Crysis 3'te GPU kullanımı %95'in altına düşüyor %10-%50'ler vs. değişiyor fakat FPS'de herhangi bir düşüş yapmıyor. Fakat sinematik sahnelerde ve oyunun bir bölümünde GPU sürekli %0'da kalarak FPS değerim 50'de kalıyor. Diğer oyunlarda da aynı şekilde GPU kullanımı düşüyor ama daha az düşüyor ve FPS'te her hangi bir sorun yaşatmıyor. Ekran kartında bir sorun olabilir mi? Garantilik bir durumu var mıdır?
O halde benim değerlerim de normal RAM'in frekansını arttırsam biraz daha iyi sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla bu tarz sistemler 3000 MHz istiyormuş ve Dual Channel daha iyi sonuç veriyormuş.
3000 MHz ve çift kanal yapabilirsen sorun kalmaz. Ancak RAM'i direk 3000 MHz olarak kullanınca mavi ekran sorunu olabiliyormuş. 2933 MHz hızda kullanırsan daha iyi olur.
Düzenleme: Elindeki RAM'e hız aşırtmayı düşünüyorsan 2666 MHz'den fazlasına zorlama yoksa yakabilirsin.
Yeni topladığım sistemimde Crysis 3'te GPU kullanımı %95'in altına düşüyor %10-%50'ler vs. değişiyor fakat FPS'de herhangi bir düşüş yapmıyor. Fakat sinematik sahnelerde ve oyunun bir bölümünde GPU sürekli %0'da kalarak FPS değerim 50'de kalıyor. Diğer oyunlarda da aynı şekilde GPU kullanımı düşüyor ama daha az düşüyor ve FPS'te her hangi bir sorun yaşatmıyor. Ekran kartında bir sorun olabilir mi? Garantilik bir durumu var mıdır?
Işlemci kullanımı %70'in üzerine çıkmıyor öyle bir şey yok yani. Düzeltiyorum bazı oyunlarda yokmuş az önce ki GTA 5 testinde %80'in üzerinde bir CPU kullanımı ve GPU'da düşüklük vardı. Ben bu sistemi 1 hafta önce topladım kimse de bir şey demedi dar boğaz gibi bir şey ne yapacağım vatandan iade edip üstünü alabilir miyim ?
Gecmezsem her hangi bir şey olur mu? Geçmem gerekiyorsa da Ryzen 5 1600 nasıldır? @Murat5038 Son olarak bu sorunuma bir göz atarak öneride bulunabilir misiniz? Teşekkür ediyorum.
GTA 5'te CPU kullanımı %80'in üstünde GPU yine aynı şekilde sürekli oynuyor 40-60-90 gibi 10lara da iniyor en düşük ayarlarda 1080p ayarda 70 80 Fps alıyorum YouTube da testlere baktığımda daha yüksek almam gerektiğini düşünüyorum. Heaven benchmark testim de GTX 970 ile aynı skoru alıyorum istediğiniz bir test benchmark varsa size sunabilirim. Ayriyeten Rust oyununda GPU sürekli 90 üstünde mesela yine düştüğü oluyor ama daha az.
Hocam benzer sistemlerimiz var. Ben sistemimi yeni topladım. Yakında benchmark sonuçlarını paylaşacağım. (Sipariş ettiğim Ethernet kablosunun gelmesini bekliyorum.)
Hocam benzer sistemlerimiz var. Ben sistemimi yeni topladım. Yakında benchmark sonuçlarını paylaşacağım. (Sipariş ettiğim Ethernet kablosunun gelmesini bekliyorum.)
Ben de sistemi 1 hafta önce topladım işlemci olayına bir şey bulamazsam işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştirmeden bir çözüm bulabilirsem harika olur iletişimde kalalım testlerini görmek isterim.
Ben de sistemi 1 hafta önce topladım işlemci olayına bir şey bulamazsam işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştirmeden bir çözüm bulabilirsem harika olur iletişimde kalalım testlerini görmek isterim.