Ryzen 3 2200G ve RX 570 sistem düşük performans sorunu

Sgt. Ghost

Kilopat
Bilgisayarımın performansı beklediğimin altında gibi hissediyorum. Sistemi kendim kurdum. Oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük FPS alıyorum. Arkadaşım daha kötü bir bilgisayarla ayarlar aynı olmasına rağmen daha iyi FPS alıyor. (Bunlar güncel oyunlar değil). Ara sıra donma, takılma oluyor. Sebebi ne olabilir?

Sistemim;
  • Ryzen 3 2200G
  • RX 570
  • 3000MHz RAM (Görev yöneticisi ve CPU-Z’de 1500MHz gözüküyor).
  • 1TB 7200RPM HDD
İşletim Sistemi;
  • Windows 10 Pro 1903
Bildiğiniz üzere işlemcimde GPU var. Bilgisayar işlemcinin GPU’sunu kullanmıyordur değil mi?
SSD almamı önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımın performansı beklediğimin altında gibi hissediyorum. Sistemi kendim kurdum. Oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük FPS alıyorum. Arkadaşım daha kötü bir bilgisayarla ayarlar aynı olmasına rağmen daha iyi FPS alıyor. (bunlar güncel oyunlar değil). Ara sıra donma, takılma oluyor. Sebebi ne olabilir?

Sistemim;
  • Ryzen 3 2200G.
  • RX 570.
  • 3000MHz RAM (görev yöneticisi ve CPU-Z'de 1500MHz gözüküyor).
  • 1TB 7200RPM HDD.
İşletim sistemi;
  • Windows 10 Pro 1903.
Bildiğiniz üzere işlemcimde GPU var. Bilgisayar işlemcinin GPU'sunu kullanmıyordur değil mi?
SSD almamı önerir misiniz?

İlk başta Windows sürümünü güncelle sonrasında SSD almanı öneririm ve 3000 MHz RAM'in 1500 MHz gözükmesi gayet doğal çünkü MHz'in yarısını gösterir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı