Çözüldü Ryzen 3 2200G ve RX 570 Sistem Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Japonky

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Anestezist
Yeni topladığım sistemimde Crysis 3'te GPU kullanımı %95'in altına düşüyor %10-%50'ler vs. değişiyor fakat FPS'de herhangi bir düşüş yapmıyor. Fakat sinematik sahnelerde ve oyunun bir bölümünde GPU sürekli %0'da kalarak FPS değerim 50'de kalıyor. Diğer oyunlarda da aynı şekilde GPU kullanımı düşüyor ama daha az düşüyor ve FPS'te her hangi bir sorun yaşatmıyor. Ekran kartında bir sorun olabilir mi? Garantilik bir durumu var mıdır?

• Ekran Kartı: MSI RX570 ARMOR 8GB OC
  • Anakart: Asus Prime A320M-K
  • İşlemci: Ryzen 3 2200G
  • RAM: Corsair Vengeance 8GB 2400MHz
  • SSD: Samsung 250GB 860 EVO
  • Kasa: Frisby GC-9250G GAMEMAX RAPTOR 650W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O halde benim değerlerim de normal RAM'in frekansını arttırsam biraz daha iyi sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla bu tarz sistemler 3000 MHz istiyormuş ve Dual Channel daha iyi sonuç veriyormuş.
3000 MHz ve çift kanal yapabilirsen sorun kalmaz. Ancak RAM'i direk 3000 MHz olarak kullanınca mavi ekran sorunu olabiliyormuş. 2933 MHz hızda kullanırsan daha iyi olur.
Düzenleme: Elindeki RAM'e hız aşırtmayı düşünüyorsan 2666 MHz'den fazlasına zorlama yoksa yakabilirsin.
Hocam bu arada RAM frekansınız 2133 MHz hızda olabilir. Bendeki RAM 2133 MHz görünüyordu, 2933 MHz yaptım. BIOS'a girip 2400 MHz yapabilirseniz performans artışı sağlayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hazır profillerde 2666 varsa deneyebilirsin ama sorunsuz çalışır mı garantisini veremem. Yaparken dikkatli ol.
Hazır profilden yaparsam ne kadar dikkatli olabilirim ki sonuçta değerleri ben yükseltmiyorum. Son bir sorum var bu arada bunun aynısından yanına bir tane daha alsam etki olur değil mi ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı