Ryzen 3 2200G ve RX 570'li Sistem Toplama

Vorga

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

3000 TL civarında Ryzen 3 2200G ve RX 570'li sistem toplama niyetindeyim. Kendimce bir sistem topladım ama bilenlerin de bir fikrini alayım dedim. Sizce aşağıdaki sistem fiyat ve performans bakımından nasıl olur? Fikirlerinize açığım.

İşlemci: Ryzen 3 2200G 3.5/3.7 Ghz: 638 TL
Ekran Kartı: : Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 570 4GB 256Bit GDDR5: 960 TL
Anakart: : MSI B350M PRO-VDH AM4 DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1: 417 TL
Bellek: 2x Kingston HyperX Fury Black 4GB DDR4 2666MHz CL15: 490 TL
PSU: : High Power 600W 80+ Bronze PSU: 307 TL
Kasa: : Sharkoon AM5 Window Titanyum ATX USB3.0 Kasa: 301 TL

Toplam: 3113 TL

Çeşitli sitelerdeki kampanyalardan dolayı bazı bileşenlerin fiyatlarında oynama oluyor fakat aşağı yukarı bu civarda oluyor. B450 ve B350 arasında kalmıştım ancak B350'de karar kıldım. Anakart'ın 2. nesil Ryzen sorununu BIOS güncellemesiyle çözmeyi hedefliyorum. 4 kanal bellek slotu olması sebebiyle bunu almaya karar verdim. B450'lerin 4 kanal bellekli olanlarının fiyatı bütçemi biraz aşıyordu.
Bu iki seri dışında fiyatları ve yakın gelecekte O.C. yapma planımın olmaması sebebiyle A320 serisi de ilgimi çekmişti ama hem 4 kanal bellek girişlilerine denk gelmedim hem de bazı sitelerde anakartın bu işlemci ve ekran kartını beslemeyeceği tarzında bir şeyler okuduğum için vazgeçtim.

Bir de bu sisteme uygun 600 TL'yi geçmeyecek bir ekran öneriniz varsa alabilirim.
Hem konuyu yukarı çıkarma niyetiyle hem de bir anakart tavsiyesi alma niyetiyle bir mesaj daha atayım.

İlk mesajımdaki RAM'leri 2x4GB 3000Mhz Corsair Vengeance LPX'e çevirdim. Ancak anakart konusunda kararsız kaldım. Bios güncelleme işinin zor olacağını düşündüğümden ötürü B450 chipset'li anakartlara yöneldim fakat internette yayınlanan birçok inceleme VRM'lerde ısınma sorunu olduğu dile getiriyor. Fiyat olarak 600 TL'nin üzerine çıkmayı düşünmüyorum. Siz aşağıdaki anakartlardan hangisini tavsiye edersiniz?

Gigabyte B450 Aorus M mATX
Asus Prime B450M-A
MSI B450M Bazooka

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı