Ryzen 3 2300X ve RX570 FPS Düşmesi Sorunu

Hieronymose

Kilopat
Ghost Recon Wildlands, AC Unity ve AC Odyssey oyunlarında hangi ayarlarda olursa olsun FPS drop yaşıyorum, özellikle fazla detay olan kısımlara baktığımda oluyor bu durum. Neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Arada bir oyunlarda ses cızırdaması eşliğinde 5-10 saniyelik kasma da oluyor.

Her oyunda oluyormu bu sorun.
Yok sadece Odssey , Wildlands ve Unity de başıma geldi bu durum, üçü de açık dünyası olan bir oyun.

R6, Rocket League, Warframe, DmC 5 bunlarda sorun yok hepsinde olan durum ise ses cızırdaması 5-10 sn lik o da nadiren oluyor.

Sonuç olarak Unity de farkettiğim şeyler Ram'in zaten yarısını kullanıyor bu kadarına ihtiyaç duyuyor sanırım ama GPU sürekli olarak %100 den %0 ya da 100-0 arasında farklı bir değere düşüyor.
Keşke Recep abi gelse de imdadıma yetişse ...
@Recep Baltaş help me

Son düzenleme:
Oyunda iken bulunduğunuz bölgede hareket etmeyip bekleyin belli bir noktaya bakarak, kasma olmazsa yavaşça çevirin ekranı. Çevirdiğiniz an kasma başlarsa imkan dahilinde başka bir ekran kartı takarak deneyin. Ondan önce Afterburner üzerinden fan hızını %100'e alıp deneyin.

Deneyebileceğim başka ekran kartım yok dediğim gibi çok detay olan bir yere baktığım gibi droplar başlıyor duvara döndüğümde 70'in üstüne geri çıkıyor bu durum wildlands ve odyssey oyunlarında da aynı, sıcaklık sorunu da yok Max 73 C gördüm. Kasarken afterburner gpu kullanım değeri 0 'a ya da 30-50-60 rastgele düşüyor.

Maalesef sorunu bilmiyorum. Çevrende ekran kartını test edebileceğin birisi var mı? En kötü tanıdık bir bilgisayarcıya götür öyle test et. Sorun ekran kartındaysa garantiye gönderirsin.
Düzenleme: Açık dünya Ubisoft oyunları dışında, PUBG, GTA V gibi oyunlarda da aynı şekilde oluyor mu?

Onlarda denemedim.
Ayarları yükselmeyi deneyin eğer işe yaramazsa, Aynı RAM'den alıp Dual Channel olarak kullanın işe yarayacaktır.

Ram'i tamamen kullanmıyor bile Gpu'nun kullanım yüzdesinin düşmesinin sebebi nasıl ram oluyor anlayamadım açıklama şansınız var mı ?

Onlarda denemedim.

Ram'i tamamen kullanmıyor bile Gpu'nun kullanım yüzdesinin düşmesinin sebebi nasıl ram oluyor anlayamadım açıklama şansınız var mı ?
Hocam tamamını kullanmaz zaten ram yetmediği için ram kullanımı azaltmak için kullanmıyor bu seferde oyun drop yiyiyor. Gpu yüzde değişimi oyundan oyuna değişkenlik gösterir, daha önce dediğim gibi assasins oyunları amd sistemlerde düşük performans veriyor zaten. Sorunun ram yetmezliğinden kaynaklanfığını düşünüyorum ben.

Ram yetmese R6 'da ultra ayarlarda nasıl oynuyorum diyesim geliyo benimde işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…