Ryzen 3 3100 nasıldır?

Şu an F/P oranı en yüksek işlemci, hazır sistemlerin tacı.
Ekran kartınızı rahatça besler. F/P segmentinde en çok tercih edilen işlemcilerdendir R3 3100. Isınma sorunu olarak pek duymadım diyebilirim.
RX 570'i besler mis gibi işlemci.
Kardeşim, 1000 TL daha koy Ryzen 5 3600 al. (!) Bu arada besler fakat ısınma problemi var mı bilmiyorum.
Kasa havalandırmasında sorun yoksa hiçbir problemi yok o işlemcinin. Şu anda F/P olarak en iyi işlemci diyebilirim. Umarım kabartmazlar fiyatını. Rahat bir şekilde besler.
Peki arkadaşlar termal macun önerebilir misiniz?
 
RX 570 ne kelime? maksimum RTX 2060'ı besleyen bir işlemci. Kendim kullanıyorum, öneririm. Tam bir F/P işlemci.
 
Son düzenleme:
Hocam, stok fanının altına macun sürülü olarak geldi bana. Termal macun almanıza gerek yok sanırım.

Ya şimdi benim Ryzen 3 1200'üm var da yükte 92 derece almıştım. Açıldığı anda 58 derece alıyorum. O yüzden iyi olur diye düşündüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Macuna gerek yok. Üstünde gelen macun dandik bir macun değil. Kasada fan yuvası varsa bir iki fan eklemesi yap. Bir de Türkçe yazım kurallarına uygun yazarsan mesajlarına daha rahat yanıt verebiliriz, uyarı veya ceza da almamış olursun. En önemlisi dilimizi güzel kullanmış olursun. ☺
 
Okullar açılırsa inşallah 1 yıl sonra alacağım. Yanına T6 Ultra al diyorlar ama bazı forumlarda stock fan yeterli diyorlar. Stock fan çok ses yapıyormuş. Sizce bu doğru mu?
Ve RX 570 kartımı besler mi?
Son olarak ısınma problemi var mıdır? Termal macun önerebilir misiniz?
GTX 1660S ile kullanıyorum bir sorun yok. RX570'i çok rahat besler. Fakat 1 yıl uzun bir süre. Döviz kurlarına bakacak olursak fiyatlar da artar gibi gözüküyor. Bence şimdi parça araştırmayın.
 
R3 3100 kullanıyorum stok fan ile OC yapmadan tam yükte 75'i geçmiyor. Stok fanın sesi biraz var ama normal yani duymak için kulağınızı yanına yaklaştırmanı gerekiyor. 3 tane egzoz fan almanıza gerek yok 1 adet Arctic P12 alın yeter
 

Geri
Yukarı