Çözüldü Ryzen 3 3200G tek seferde açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cyrawe

Centipat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
15
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim: ASRock A320M-HDV r4.0.
AMD Ryzen 3 3200G.
GeIL evil Forza 8 GB 3000 MHz.
240 GB SSD ve 500 GB HDD.
PSU Aerocool 500W VX Plus.
Bilgisayarım tek seferde açılmıyor(BIOS ekranı bile gelmiyor) ama 5-6 defa güç düğmesinden kapatıp açınca açılıyor ve sorunsuz çalışıyor. Ayrıca uykuya aldığım zaman da uykudan uyanmıyor. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Nasıl çözerim bu duru mu? Kasadaki her kabloyu kontrol ettim.
 
Çözüm
Kasanın dış kısmında bulunan tüm kabloları sökmen gerek.
Tamam zaten öyle yaptım açıldı tek seferde bakalım yarın sabah tek de açılacak mı ? Yarın tekrar yazarım.
Yine tek seferde açılmadı . Dediğini tekrar yaptım ama yine de açılmadı. 7-8 defa güç düğmesinden açıp kapattım. Sonunda açıldı ve biosa girdim. Bios ayarları sıfırlanmıştı.
Psu fotoğraftaki gibi olmuş psu arızalanmış mı sizce veya ne olmuş olabilir pc açılmıyor
Yaklaşık bir ay sonra tekrar yazıyorum en son sistemim hiç açılmamaya başlamıştı ben de teknik servise gönderdim. Şuan sistemim geri geldi ve sıkıntısız çalışıyor ama sorunun neyden meydana geldiğini çözemedim.
Statik elektrik boşaltmayı denedinizmi ? Bazen böýle şeyler olabiliyor. PC'deki tüm USB aygıtları, HDMI kablosunu sökün. 20 saniye güç tuşuna basılı tutun. İşi sağlama almak için 10 saniye üstüne güç tuşuna ard arda basın. Ve PC'yi açmayı deneyin. Olmazsa anakarttan şüpheleniyorum. Başka PC'de deneyebileceğiniz parça varsa deneyin. En kolay parça olan Ram'dan başlayın. Ram'ı sökün PC çalışırsa (Denediğiniz PC.) Ram'de sorun yoktur geriye anakart kalıyor.
 
WD Green SATA 3.0
Statik elektrik boşaltmayı denedinizmi ? Bazen böýle şeyler olabiliyor. PC'deki tüm USB aygıtları, HDMI kablosunu sökün. 20 saniye güç tuşuna basılı tutun. İşi sağlama almak için 10 saniye üstüne güç tuşuna ard arda basın. Ve PC'yi açmayı deneyin. Olmazsa anakarttan şüpheleniyorum.
Tm deneyeceğim.
 
Statik elektrik boşaltmayı denedinizmi ? Bazen böýle şeyler olabiliyor. PC'deki tüm USB aygıtları, HDMI kablosunu sökün. 20 saniye güç tuşuna basılı tutun. İşi sağlama almak için 10 saniye üstüne güç tuşuna ard arda basın. Ve PC'yi açmayı deneyin. Olmazsa anakarttan şüpheleniyorum. Başka PC'de deneyebileceğiniz parça varsa deneyin. En kolay parça olan Ram'dan başlayın. Ram'ı sökün PC çalışırsa (Denediğiniz PC.) Ram'de sorun yoktur geriye anakart kalıyo
Başka bir ram ile denemiştim yine tek seferde açılmadı bu arada kasanın tüm ışıkları filan yanıyor ama bios ekranı bile açılmıyor .
 
Windows 10 mu kullanıyorsunuz ? Geçen ay bende de benzer bir sorun vardı hızlı başlatma özelliğini kapatınca normal açılmaya başladı. Hızlı başlat özelliğini kapatıp dener misiniz ?
 
Başka bir ram ile denemiştim yine tek seferde açılmadı bu arada kasanın tüm ışıkları filan yanıyor ama bios ekranı bile açılmıyor .
Demekki Ram'den değil .
Windows 10 mu kullanıyorsunuz ? Geçen ay bende de benzer bir sorun vardı hızlı başlatma özelliğini kapatınca normal açılmaya başladı. Hızlı başlat özelliğini kapatıp dener misiniz ?
Bunu ve dediğimi deneyebilirmisin?
 

Geri
Yukarı