Çözüldü Ryzen 3 Quad Core 1200 RX 570 sistem bir anda kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Byalperes

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
rx 570 series
Anakart
B450 M-A Pro Max
İşlemci
Amd ryzen 3 quad core 1200
Şimdi ben 2 türlü kapanma yaşıyorum, hemen anlatıyorum. İlki, oynadığım veya yaptığım işe bağlı. Mesela Discord uygulamasından yayın açmış arkadaşım, ona tıklıyorum, eğer arkada herhangi bir oyun açıksa bilgisayar 5 saniye içinde kapanıyor, hata vermeden. İkinci kapanmada, bir oyunu bir süre oynadıktan sonra yine hata vermeden kapanması. Kapandıktan sonra açtığımda bir daha oyuna girersem bu sefer daha kısa sürede kapanıyor. İşlemcim kötü ama eskiden böyle olmuyordu. Sıcaklıktan desem, bilgisayarı yeni açıp anında bir oyuna girsem, arkada yayın açıkken daha açılmadan çöküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun olduğu an aralığı için Olay Görüntüleyicisi Raporu paylaşır mısınız?

Sorunun olduğu an aralığı için Olay Görüntüleyicisi Raporu paylaşır mısınız?

1750598945849.png

Çöktüğü zamanlar mı diye baktım doğruladım çöktüğü her zamanda bu hatayı veriyor.

Eki Görüntüle 2518167
Çöktüğü zamanlar mı diye baktım doğruladım çöktüğü her zamanda bu hatayı veriyor.

Sistem sıcaklıkları ne durumda? PSU markası ve verdiği güç ne kadar? Bunlar haricinde aldığınız bir mavi ekran hatası var mıydı?

Ek olarak tam raporu paylaşırsanız gözden kaçan hataları inceleyerek bir öneride bulunabilirim. Güç kaynağı markasını siz söylemeden evvel bence 1 saatlik OCCT güç testi yapın.

Sistem sıcaklıkları ne durumda? PSU markası ve verdiği güç ne kadar? Bunlar haricinde aldığınız bir mavi ekran hatası var mıydı?

Ek olarak tam raporu paylaşırsanız gözden kaçan hataları inceleyerek bir öneride bulunabilirim. Güç kaynağı markasını siz söylemeden evvel bence 1 saatlik OCCT güç testi yapın.
Dediğim şekilde yine arkadaşımın yayınına girdim ve sonra oyunu açtım (Oyun 2d bir oyun sistem gereksinimleri çok düşük). Sonrasında beklemeye başladım GPU 73 derece CPU 60 derecede bilgisayar yine aniden kapandı hiçbir hata vermeden. PSU Markası VX Plus 400w. Aldığım bir mavi ekran hatası yok. Şimdi güç testini yapıcam.

Güç testini başlattıktan 5 saniye sonra bilgisayar yine aynı şekilde kapandı :/

Son düzenleme:
Güç testini başlattıktan 5 saniye sonra bilgisayar yine aynı şekilde kapandı.

Sorun güç kaynağınızda. Sistemi besleyemiyor gibi duruyor. Sertifikalı biraz daha yüksek güç veren bir PSU'ya yönelin.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı