Ryzen 3300X CBP kapatma

Mr.Kitty

Hectopat
Arkadaşlar benim bilgisayarda 8 adet fan bulunmakta halen kasanın kapağı kapalıyken 80 derecede yük altında.
CBP kapatırsak ısı düşüyormuş hiç bilgim yok detaylıca anlatır mısınız? BIOS bilgimde pek yok doğrusu anlayacağım şekilde anlatırsanız sevinirim. Ciddi bir performans kaybı yaşar mıyım?
Bilen yok mu?

Son düzenleme:
Benim işlemcim Ryzen 5 3600, boşta 55, oyunda 70-80 derece oluyor ve ısındığı için fan daha çok çalışıp daha çok ses çıkarıyordu. CPB'yi kapattım şu an boşta 40 derece, AC Origins Very High ayarlarda max 55 derece oluyor yani baya bi ısı farkı oluştu ama çok performans kaybı yaşamadım.

Arkadaşlar benim bilgisayarda 8 adet fan bulunmakta halen kasanın kapağı kapalıyken 80 derecede yük altında.
CBP kapatırsak ısı düşüyormuş hiç bilgim yok detaylıca anlatır mısınız? BIOS bilgimde pek yok doğrusu anlayacağım şekilde anlatırsanız sevinirim. Ciddi bir performans kaybı yaşar mıyım?
Bilen yok mu?

Anakartınızı söyler misiniz?

Benim işlemcim Ryzen 5 3600, boşta 55, oyunda 70-80 derece oluyor ve ısındığı için fan daha çok çalışıp daha çok ses çıkarıyordu. CPB'yi kapattım şu an boşta 40 derece, AC Origins Very High ayarlarda max 55 derece oluyor yani baya bi ısı farkı oluştu ama çok performans kaybı yaşamadım.
Nasıl kapattın ana kart modelin ney kardeşim?

Gigabyte B450 SH2

İlk sayfadan çeşitli ayarlara girin altta Core performance Boost var onu kapatın
1600381718131.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı