Ryzen 3400G sistem 4 pin CPU güç girişiyle sorunsuz çalışır mı?

mbayrak

Decapat
Elimde var olan eski kasadan kalma 350W PSU var ama sadece 4 pinlik CPU kablo girişi var anakartımda ise 8 pinlik.
Sistemim:
Ryzen 5 3400G.
Team t-Force Vulcan TUF Gaming alliance 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM.
Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC)
James Donkey JD240 240GB.
480GB HDD.

Ne yapmalıyım yeni bir PSU'ya gerek var mı? Sadece 4 pinliği takıp açmaya çalışsam anakarta veya sisteme zarar verir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok soru sordum biliyorum ama son olarak hangi kasayı almalıyım

Neden saçma olsun? Az güç tüketen işlemci olduğu için sıkıntı olmaz. Bazı B450 anakartlar 4 pin CPU girişine sahip oluyor. Sıkıntı olsaydı böyle yapmazlardı.
Sen güzel voltaj ver güzel bir frekansa çık birkaç ay oyun oyna bak bakalım o güç soketinin ne kadar ömrü kalmış bilirim bu konuları ondan uyarayım dedim. Bence geri çeksin arkadaşın hiç sağlıklı değil. Olur da bir gün erirse dediklerimi hatırla.

Neden saçma olsun? Az güç tüketen işlemci olduğu için sıkıntı olmaz. Bazı B450 anakartlar 4 pin CPU girişine sahip oluyor. Sıkıntı olsaydı böyle yapmazlardı.

Sen güzel voltaj ver güzel bir frekansa çık birkaç ay oyun oyna bak bakalım o güç soketinin ne kadar ömrü kalmış bilirim bu konuları ondan uyarayım dedim. Bence geri çeksin arkadaşın hiç sağlıklı değil. Olur da bir gün erirse dediklerimi hatırla.

Arkadaşlar 8 pinlik yere sadece 4 pini takabiliri miyim şimdi.

@Ella Freya
Ryzen 3 1200 3.9 GHz ile kullanıyor. Kaliteli kablo olduktan sonra niye sorun olsun? 65W güç tüketimine sahip bir işlemci ve 4 pin bunu besleyebilir.
@mbayrak
Takabilirsiniz. Güç kaynağı marka modeli nedir?
Hocam ben ciddi ciddi sizi uyardım. Sizin kararınız ama fazla bir ömrü yok o şekilde. Zamanında soket eritenler çok oldu. Bunlardan birisi arkadaşınız olmasın diye yazdım.

Çok soru sordum biliyorum ama son olarak hangi kasayı almalıyım

RGB Takıntısı yoksa Zalman olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı