Ryzen 3500X sistem açılışta BIOS'a giriyor ve SSD'yi görmüyor

Viçeli53

Hectopat
Katılım
12 Mart 2019
Mesajlar
14
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı yaklaşık bir ay önce topladım, UEFI kurulum yaptım fakat ilk açılışta ve yeniden başlattığımda BIOS'a giriyor SSD'yi görmüyor, resetlediğim zaman Windows yükleniyor. Uyku moduna geçip açıldığında ise iki kez mavi ekran hatası verdi (kernel data ınpage error - crıtıcal process dıed). Bir de BIOS ekranında mouse hareketlerinde hafif bir kasma var.

Benzer konulardan bulabildiğim bütün BIOS ayarlarını denedim ama işe yaramadı. SSD'ye diskmark testi yaptığımda normal değerlerin üçte biri kadar hız gösteriyor SSD'yi başka bir sistemde denedim normal hız değerleri verdi. Bağlantıları kontrol ettim, bütün sürücüleri ve BIOS'u güncelledim, 2 defa format attım sorunu çözemedim. Acaba anakartta mı bir sorun var?

Sistemim;
Ryzen 3500X.
Gigabyte B450'ı Aorus Pro Wi-Fi AMD B450 3600 MHz (OC) DDR4 soket AM4 mini ITX anakart.
HyperX Fury 16 GB 2x8 3600 MHz.
INNO3D NVIDIA GeForce GTX 1660 Super Twin X2.
SanDisk Ultra 3D 500 GB NVMe M.2 SSD.
Cooler Master V650 sfx Gold Full modular 650W 80+ Gold.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 uyumsuz parçanın birbiriyle kapışması :( maalesef Gigabyte anakartları çok seçici ve yazılım tarafı çok kötü Bu sebepten sürekli RAM M.2 SSD tarafından çok sorunlu. SanDisk ise aynı şekilde anakart seçen yapısı ile meşhur gördüğüm kadarıyla en iyi çipsetlerde en ucuz markalara yönelinmiş bu da bu tarz uyumsuzluk sorunlarını doğuruyor. 2 seçeneğiniz var ya anakart değişecek ya da M.2 değişecek. Anakart değişime giderseniz uyumluluk bazında ASUS tercih edin. M.2 değişecekse Crucial Corsair veya Samsung tercih edin. Gigabyte ile en uyumlu çalışan markalardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı