Ryzen 3600 ısınıyor

batuhan_saykun

Centipat
Dün itibariyle sistem yeni sistem topladım sistem şu sekilde.
  • AMD Ryzen 5 3600.
  • MSI B450 tobahawk Max anakart.
  • ASUS Dual RTX 2060.
  • SanDisk SSD 250 GB.
  • WD 1 TB HDD.
  • 500W FSP PSU.
  • Dark diamond Pro kasa.
Kasanin on tarafinda 3 arka tarafinda 1 adet fan bulunuyor AMD islemcinin yaninda gelen stok sogutucuyu kullandim sistemim bosta 50 60 derece civari sonuc veriyor 3.60 GHz'de islemci hicbir sekilde overclock yok soguttucunun uzerinde macun bulunuyor.
Simdi ben stok sogutucyu degistirip daha guclu bir sogutucu mu alayim? Yoksa ön tarafi mesh olmadigi icin hava akisi zayif olan kasayi mi degistireyim?
Sogutucu degistirsem kasa on tarafi mesh olmadigi icin tekrar sıkıntı çıkarır mı acaba? 1000 TL'ye kadar oneri alabilirim.

350TL bandına Artic 34 Duo soğutucu alabilirsin. Bir de kasanın üst tarafına 20-50TL bandına bir fan tak. Bence daha fazla masrafa gerek yok.

İki tane önde hava alması için bir tane üstte bir tanede arkada egzoz fan olması daha makuldür. Kasa boğulmasın içeri giren hava zamanında tahliye olmazsa boğar.

İki tane önde hava alması için bir tane üstte bir tanede arkada egzoz fan olması daha makuldür. Kasa boğulmasın içeri giren hava zamanında tahliye olmazsa boğar.
3 tane önde fan bir tane arkada egzos fani var ust taraf mesh ama orda fan yok eski sistemim ryzen 3 2200 g di onda bir sorun yokdu boyle kasli bir sisteme gecince sorun oldu acaba sorun kasadanmi yoksa stok sogutucumu yetersiz kaliyor ona gore hareket edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…