Ryzen 3600 Sıcaklıkları nasıl olmalı?

hdjye

Decapat
Ryzen 3600 Cinebench r20 testinde Arctic Freezer 34 duo soğutucuyla 83 dereceye ulaşıyor. Fazla değil mi? Yoksa normal mi?
Anakart: MSI X570 A Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de 3700x var, bende de ısınma sorunu var. Kaç kere macun yeniledim düzelme yok.
Benle aynı işlemciyi ve soğutmayı kullanan biri bu testte 70 derece görmüş. Bazılarındaysa sıcaklıklar benimkinden bile yüksek. Silikon lotosu böyle bir şeymiş heralde.
Termal macun değişmekte fayda var. O sıcaklık normal değil. Voltaj değerleri nedir acaba? Bir kontrol eder misiniz?
Test sırasında hızı 3,93 GHz, voltajı da 1,29.

Benle aynı işlemciyi ve soğutmayı kullanan biri bu testte 70 derece görmüş. Bazılarındaysa sıcaklıklar benimkinden bile yüksek. Silikon lotosu böyle bir şeymiş heralde.

Test sırasında hızı 3,93 GHz, voltajı da 1,29.
Valla silikon olayı olacağını düşünmüyorum. Stock fanla da, sıvı sogutmayla da aynı değeri alıyorum, çıldırmalık bir durum. Pişman oldum intel'i bıraktığıma.

Benim kullandigim islemci ve ekran karti eski. Lakin en ucuz termal macun swat kullaniyorum.
i3 540 3.07 GHz ile 4.5 saatlik GTA 5 oyun sonrasi maximum 55 derece.
ASUS HD6670 DDR5 maximum 50 derece gördü.
Bunu neden mi söyledim? İste eski ve yeni nesil arasindaki fark:D

Soğutucuyu söktükten sonra fark ettim de takarken üstteki 2 vida alttaki 2 ye göre ne kadar çevirsem de sıkılaşmıyor alttakiler ise biraz çevirdikten sonra sıkılaşıyor. Taktıktan sonra elimle biraz yokladığımda çok oynamıyor soğutucu. Sıcaklıklar bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı