- Makaleler
- 4
Hocam fan sesi takıntınız yoksa SpeedFan yükleyip verin coşkuyu 

Takıntım yok ama 100 fanda uzun süre çalışması sağlıklı gelmiyor bana.Hocam fan sesi takıntınız yoksa SpeedFan yükleyip verin coşkuyu![]()
Evet yeterli. Kullanılabilecek azami üst sınırı geçmiyor ama fps düşüşü yaşanıyor özellikle işlemci odaklı BF1, Valorant gibi oyunlarda. Şu anlık Monitör parası biriktirdiğim için soğutucu alamıyorum ama 150-200 TL bir kule tipi fan orta seviye bir OC için bile yeterli gelir ileride.Core Boost Performans sadece BIOS'tan kapatmak yetiyor mu?
Bu konuda bilgisi olan yazarsa güzel olur. Gigabyte Windforce 2.0 RTX 2060 var anlar %93'ün üstüne çıkmıyor elimle de çıkartmaya korkuyorum ömrü kısalır diye bir şey olur mu?Takıntım yok ama 100 fanda uzun süre çalışması sağlıklı gelmiyor bana.
Teşekkürler deneyeyim ECO modu.Merhaba, islemcininizin hiçbir sorunu yok. Ben de 3600 ü stok fanla kullanıyorum, kasa değiştirmeden önce 93 dereceyi görmüştü stress testte. Kasa değiştirdikten sonra 81-83 lere düştü.
CPB yi kapatma güzel de olsa tek çekirdek performansında düşüş olur. Buna alternatif BIOS da AMD overclocking ya da PBO bölümünde Eco Mode 45W diye bir seçenek var, sadece bunu seçerseniz yük altında 70 kusur derecelere kadar düşer sıcaklık. Buna karşın performans çok daha az düşer.
Stok değerlerde HWinfo CPU Package Power i yükte 80-85 watt olarak gösteriyor. Eco Mode 45W seçili iken 60 watt a kadar çıkıyor sadece, bu yüzden de sıcaklık fazla yükselmiyor. Anlık ihtiyaç halinde 4.2 GHz i goruyor, CPB kapalı seçince ne yaparsanız yapın 3.6 GHz da kalıyor. Bu da tek çekirdek ihtiyacında daha düşük performans demek.
Eco Mode her türlü yener yani
Deneyin farkı göreceksiniz.
Tabi bir sonraki adım yeni soğutucu almak.
Syg
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.